Meze

Meze 5 - Agurk- og fetasalat

Denne salaten er frisk, lett og lage og perfekt for vårens koldtbord hvis du ikke lager full meze. Kom over den i kokeboka New middle eastern food, av Greg & Lucy Malouf. Bildet av den der ser slik...

Meze 4 Morasa polo - Juvelris

Morasa polo er en persisk risrett der "juvelene" er ulike små godbitersom både hever smak og utseende på risretten. Mener trygt å hevde at denne retten tok seg pent ut :) Retten erinspirert fra New...

Meze 3 - MiniBörek med lammekjøtt

Disse fyllte bakstene er laget med en deig med en del olje. Oljen gjorde deigen lett å kjevle slik at det bare ble et tynt lag rundt kjøttet. Da ble de også litt sprøe uten at du behøver å steke de...

Meze 2 - Mutabal

Jeg elsker oppskrifter som utfordrer en på tilbredningsteknikker.Her fra Arne Brimi og Ardis Kaspersens "Norsk mat og kultur"."Legg seien lagvis med saltblanding i en trebutt...Når butten er full s...

Meze 1 - Tabbouleh

Tabbouleh er en frisk, liten salat uten "salat"! Den består av bladpersille, mynte, rødløk, bulgur og tomater. Den smakssettes med en stor mengde sitronsaft og ofte har jeg sett et krydder som hete...

Meze - midtøstens tapas

Gjorde for første gang et skikkelige forsøk påå lage meze i helgen. Noe ble veldig bra, noe må jeg jobbe videre med.Uansett gøy med flere nye råvarer og tilbredningsteknikker. Oppskriftene kommer e...
hits