Meze

Meze 5 - Agurk- og fetasalat

Denne salaten er frisk, lett og lage og perfekt for vrens koldtbord hvis du ikke lager full meze. Kom over den i kokeboka New middle eastern food, av Greg & Lucy Malouf. Bildet av den der ser slik...

Meze 4 Morasa polo - Juvelris

Morasa polo er en persisk risrett der "juvelene" er ulike sm godbitersom bde hever smak og utseende p risretten. Mener trygt hevde at denne retten tok seg pent ut :) Retten erinspirert fra New...

Meze 3 - MiniBrek med lammekjtt

Disse fyllte bakstene er laget med en deig med en del olje. Oljen gjorde deigen lett kjevle slik at det bare ble et tynt lag rundt kjttet. Da ble de ogs litt spre uten at du behver steke de...

Meze 2 - Mutabal

Jeg elsker oppskrifter som utfordrer en p tilbredningsteknikker.Her fra Arne Brimi og Ardis Kaspersens "Norsk mat og kultur"."Legg seien lagvis med saltblanding i en trebutt...Nr butten er full s...

Meze 1 - Tabbouleh

Tabbouleh er en frisk, liten salat uten "salat"! Den bestr av bladpersille, mynte, rdlk, bulgur og tomater. Den smakssettes med en stor mengde sitronsaft og ofte har jeg sett et krydder som hete...

Meze - midtstens tapas

Gjorde for frste gang et skikkelige forsk p lage meze i helgen. Noe ble veldig bra, noe m jeg jobbe videre med.Uansett gy med flere nye rvarer og tilbredningsteknikker. Oppskriftene kommer e...
hits