desember 2012

Av og til er det enkle det beste

Dagens lunsj med ferskt alpebrød, Heidalsost kjøpt på romjulssalg, melk og deilig kaffe kjentes veldig godt etter dager med fet, søt og mektig mat:)

Panna cotta med pasjonsfrukttopping

Panna Cotta er godt og noe alle kan få til! Kokt melk, sier du? Neida, dette smaker godt!!Oppskrift2 dl kremfløte1 dl creme fraiche2 dl helmelk1 dl sukker350 g mascarpone1,5 vaniljestang0,5 lime3 g...

Favoritt julegodt og èn dag fri fra julemat

Selv om det eneste jeg hadde lyst til å spise i dag var; Og JaDa: Frossenpizza! Riktignok min evigvarende favoritt pizza originale med pepperoni :)Så har jeg også gode juleminner med Bryhilds Julem...

Helstekt juleand med aprikos og tranebærkompott

På første juledag ble det tradisjonen tro servert juleand. I år hadde min mor utvidet andebrystene med en helstekt and også. Anda ble stekt ført 30 minutter på 210 grader, deretter 30 minutter på ...

Juletorsk på lille juleaften

Juletorsk er etter ribbe, pinnekjøtt og lutefisk det jeg setter høyt av julemat. Og det passer godt kvelden før den deilige ribba som kommer hos mor-mor og tante i morgen :)God jul!!se torsken!!Nam...

Pannestekte kyllingklubber med fløte- og hvitvinssaus

Lagde en skikkelig god-bit i går! Utgangspunktet var "ja, nei, jeg vet ikke , bare ta noe fra fryseren". Da ble det kyllingklubber og jeg ble veldig fornøyd med resultatet, faktisk. Trikset er å fo...

Julekake 3 - sjokoladekarameller

En gammel klassiker fra Tine. Bytt med fordel ut kakaoen med 50 gram sjokolade med 70%+ kakaoinnholdoppskrift sjokoladekarameller finner du her:http://www.tine.no/oppskrifter/desserter/sote-snacks...

Ovnsbakt ørret med rotstappe og ovnsbakte mandelpoteter

En kjapp, grei og lite julete middag som kanskje passer godt nå i innspurten mot jul :) Til to personer:500 g ørretfilet2 persillerøtter250 g sellerirot2/3 blomkål40 g smør2/3 dl matfløteSalt og p...

Lørdagssnacks - kyllingvinger

Dette er vel egentlig like norsk som taco, eller? Lagde to krydderblandinger - det viktigste med vingene er å krydre godt og steke de slik at de blir sprø. Jeg bruker varmluft 200 grader og avslut...

Anmeldelse Dinner

Altvi har hørt om stedet bekreftes!!!Endelig fikk vi rotet oss til å gå på Dinner. Og da gikk vi dit faktisk to ganger på tre dager; lørdag og mandag :)Og det var fantastisk! Fantastisk mat lekkert...

Julekake 2 - bringebærkonfekt

En enkel konfekt som faller i veldig god smak hos alle som liker hvit sjokolade. Bringebærene gir friskhet og corn flakes god konsistens :)Er ingen fan av hvit sjokolade selv, men av alt jeg lager ...

Julekake 1 - tyske kanelstjerner (griser)

På en kakebakedag tidligere i desember varjeg sammen med en tysk damesom lagde noen utrolig gode kaker hun kalte kanelstjerner. Det er en tradisjonell, tysk julebakstVi byttet kaker, og hennes er f...

Kamera til reperasjon :(

Men det kommer på fredag - vil bedre billedkvaliteten :)

Lutefisk

En lutefiskmiddag for oss består av:Lutefisk ca 750 g pr persMandelpoteter1 dl tørre erter pr pers + 1 gulrotMatfløte + smør til å jevne ertestuingaMelk, matføte, smør, mel og senep til hvit sausRi...

Julegaver til kjøkkenet - topp tre bunnliste

Koste meg med Elkjøp-reklamen som kom med avisa i dag. All-time-favorite over unyttige kjøkkenapparater jeg har sett som selges til jul er en foie gras presse Jernia kjørte en desemberkampanje på f...

Spansk tapas-julebord

Råvarer direkte importert fra solkysten i Spania :) Luksus! Søskenbarnet mitt vartet opp med kjempegod tapas i går. Manchegoen var virkelignoe helt annet enn det vi får i ostedisken her hjemme.Det ...

Cognac-test i Dagbladet!

Vi nordmennelsker ski, poteter, gå tur, ull, midnattsològ cognac.IDagbladet i dag kom favoritten Braastad på topp!http://www.dagbladet.no/2012/12/06/tema/klikk/mat/drikke/tester/24704251/

Grilla tunfisk med sukkererter og karamellisert sjalottløk

Tror egentlig bildet sier det meste om denne retten :) Til to personer:2 tunfiskbiffer av 250 gram200 gram sukkererter200 gram div bladsalat4 sjalottløkSmør, hvitvin, pepperServer mmed hvitt brød ...

Hjorteburgere med krydra potet- og grønnsakspanne

Jeg tror jeg laned 120 burgere i høst.... Jeg er ikke 100% komfortabel med så mye kverning av kjøtt fra bare en kvarthort. Jeg vil jo lage og nyte andre ting av den fantastiske råvaren vilt også! M...

Lørdagskos

En sjelden lørdag gidder jeg ikke å lage middag. I gårble løsningen slik:Ostene er italiensk peccorino og spansk mahon, tomatmarmeladeHjemmelaget pizzaParmaskinkeMed en god chianti ble det en fin l...

Helstekt entrecote med knekte poteter og diverse

Utgangspunktet for fredagsbiffen var at jeg skulle teste steketiden på de knekte potetene jeg lagde her om dagen. Og når middagen var planlagt kom jeg på at helstekt enrecote på 125 grader og knekt...
hits