november 2012

Fredagsbiff:)

Tatt ut på 58 grader og 125 gradervarmluft... :)Oppskrift på helstekt entrecote kommer i morgen

Lettsaltet torsk med knekte poteter og agurksalat

En helt ordinær rett lagd noe mer spennende med en litt annerledes tilbredningsteknikk for potetene.Til to personer:600 gram lettsaltet torsk1 agurk3 vårløk10 små ringerikspoteter SmørOlivenoljeEdd...

Sesongens første smak på ribba :)

I dag ble det enkel middag: Noras surkål, rødbeter, lefse og ferdigstekt ribbe fra Meny. Kan jo seriøst ikke vente til juleaften:)

Resultat av julekakebakedag

Har hatt en veldig hyggelig dag sammen med tre andre damer for å lage julekaker og julekonfekt. Hvit sjokolade smeltet med frysetørrede bringebær og cornflakesMen hva skjedde med likestillingen? ...

Julekakebakedag

I morgen skal jeg til en venninne og bake julekaker. Gleder meg! Ryktene forteller at det blir litt juleølsmaking òg:) Her er noen bilder fra forberedelsene:Krydder må til for pepperkakene. Jeg br...

Hvordan servere viltstek??

Elgstek til venstre, indrefilet av elg til høyreOg med varm kantarellstuing og klassisk viltsaus med fløte

Julebrustest

Aahh, se her!! Selvfølgelig vinner julebrusen fra Hamar og Lillehammer bryggerier.Det finnes ingen alternativer! Eller?http://www.osloby.no/oslosbeste/Julebrustesten-Sott-sol-og-Sanasol-7050410.html

Rekesalat

Dagens middag ble rekesalat. For å gjøre den litt mer mettende tilsatte jeg erter. Ertene kan gjernebyttes ut med krutonger eller en toastskive ved siden av etter smak.Til 2 personer:800 gram fros...

Rødbet og chevresalat

Dette er en oppskrift som har fulgt meg i mange år. Den sto opprinnelig i svenske Elle A'la Carte som etter min oppfatning er et godt matblad som dekker alt fra pynting til gourmet :)Det kan være u...

Carpaccio av rådyr ytrefilet

Du trenger bare: Store kapersSitronOlivenoljeSaltPepperJernpanneOg dette........Kan knapt tenke meg noe større luksus. Vi foretrekker å ha filetene ganske frosne ved tilbredning.OK, får du den fers...

Meny Marit 70 år

Dette er hva vi koste oss med å lage i helgen til 63 personer. Gøy!!Oppskrifter og bilder kommer etterhvet Meny Marit 70 årMarits geiteramsdrikkFoccaciaOliven og aioliRådyr og elgstekElgkarbona...

Ovnsbakt ørret med persillerot/blomkålmos og råkostsalat

I dag kommer det nok et forslag til temaet fisk og grønnsaker:Oppskrift ovnsbakt ørret med persillerot/blomkålmos og råkostsalat 2 personer600 gram ørretfilet1/2 blomkål2 persillerøtter2 toppede ss...

Aioli

Dette blir det første innlegget i serien "mat-til-59 voksne+barn-til-70-års-lag" Og ja, det blir noen kilo koldtbordå forberede når vi gjør alt selv. Men med en god plan og en viss erfaring går det...

Kjapp og enkel restepasta

Tok en tittpå kjøkkenet etteringredienser foren kjapp restepastamiddag i dag. Fant rester av en bunt bladpersille (kan ikke si ofte nok at en diger bunt koster 10 kr i grønnsaksforretninger :)), en...

Asiatisk panne med svinekjøtt og sambal

Med masse grønnsaker og en saus av sambal, limeog kokosmelk, er dette en frisk og lett asiatisk vri på nakkekotelettene.Til 3 personer brukte jeg:2/3 brokolli 4 gulerøtter2 paprika1 bunt sweet basi...

Ytrefilet av hjort i lefse med rømme

Lag en vri på ventepølsa! Dette smaker kjempegodt og spises med en ganske så høy følelse av luksus. Du trenger ytrefilet (jeg brukte hjort), smør til steking, salt og pepper til krydring, lefse og...

Risotto med timian, sopp og parmesanchips

For dagens fredagsmiddag gikk vi for vegetaralternativet risotto. Med billig, direkteimportert parmesan i kjøleskapet og en halv timianplante som ikke liker seg i vinduskarmen blir det ogsået gansk...

Norges beste råvare?

Hva er favoritten?Torsk?Klippfisk?Sellerirot?Lefse?Glade ute-griser?Kolibriegg fra Nidar?Sjenning?Fast geitost?Lam?Brunost?Rådyr?Breiflabb?Vi har veldig mye bra! Min favoritt er:Ferske kamskjell!De...

Lammeburgere med ovnsbakte rødbeter

Kombiner to av den norske høstens mest fantastiske råvarer: Rødbeter og lam!! Jeg har fått meg kjøttkvern! Ikke helt fornøyd med produktet, synes den fort går tett. Men jeg gir ikke opp og prøver ...

Årets første juleprodukt

Prøvde Nøgne Øs Julesnadder. Likte ølet, godt jeg. Nå var det ingen stor ølsmaking, men jeg kommer definitivt til å kjøpe dette ølet igjen i løpet av sesongen! Har også sjekket de skikkelige testen...

A study in pink

Lag sylta rødbeter!Som tilbehør til fire personer:3 rødbeter1 ts smør3/4 dl rødvinseddik2makstoppede ss honning1 toppet ss sukker10 pepperkornStilig at disse trauste ingrediensene kan gi deg en ski...

Fjellørrret med rømmesaus, sukkererter og ovnsbakte poteter

Dette er en av tusen måter å steke fjellørret på. Jeg velger å servere rømmesausen ved siden av. Både fordi det ser lekrere ut og fordi det varierer hvor mye saus hver enkelt ønsker til fisken Jeg...
hits