november 2010

Hjortegryte

Vi haddehjortegryte til middag i dag, og jeg fikk brukt opp mye rester i kjøleskapet. Til 2 personer500 g hjort i terninger1/3 sellerirot3 sjalottløk30 gram smør1,5 dl creme fraiche1 dl vin, jeg b...

Matsnobberi vs matkultur

Noen som har lest Margit Veas artikkel som ble lagt ut på torsdag? Jeg kom over denne nå i dag, samtidig som jeg er i gang med dagens middag - hjortegryte! http://blogg.dinmat.no/vea/2010/11/25/po...

Ny runde på Ruffino

Vi begynte juehandlinga på lørdag - jeg prøver å få unna mest mulig før julemusikken tar helt av i desember. Jeg kan ikke tenke meg noe som mer effektivt ødelegger julestemningen enn amerikanske po...

Perfekt ribbe på Asylet!

Spiste ribbetallerken på Asylet på fredag. Og ribba den var helt perfekt! Saftig, smaksrik og sprø svor. Hjemmelaget surkål, gode tyttebær og poteter slik de skal være. Kan ikke be om mer? Og joda...

Pasta med trøffelolje og sprøtt bacon

Når trøffelolje er åpnet må den brukes innen rimelig tid - snakk om luksusproblem!! "Dagens pasta etter skitur" ga derfor følgende innholdsliste for 1 person! 150 g fersk tagliatelle - etter forr...

Noen som husker Shio? / Olden nytt produkt

Kjøpte Olden sitt nyeeple-sprudlevann for en tid tilbake og likte det umiddelbart. Minna meg om shio - den gode lavkaloribrusen et sted mellom farris og vanlig brus. Uten tilsatt søtningsstoff. Er ...

Blåskjellsuppe og gratinerte blåskjell

Etter hell med jordskokksuppe for et par uker siden, regnet jeg meg tilnærmet som suppemester og gikk i gang med blåskjellsuppe på tirsdag. For det første brukte jeg 40 minutter, veldig kalde minu...

Hyllevare-pasta

Har du spekeskinke, pasta og parmesan er du berga for middagen etter helga! Jeg fant i tillegg en rest av oliven i et glass,1 vårløk, et fedd hvitløk og en vårløk. Disse varene kan byttes ut med d...

Er du prisbevisst?

Jeg må innrømme at jeg er en av dem somkunne spart mye penger ved å bli mer prisbevisst. Har dere settdagens artikkel i VG om at juleinnpakking får oss til å gi dobbelt så mye som for en tilnærmet ...

Se styggen...

... se styggen, en flat og brun og norsk en! Noen som kjenner denne krabaten her? . Breiflabb er genialt. Den er virkelig fast i fisken, tåler myekrydder og smak, er perfekt pågrillen og smaker ...

Konfekt-lage-dager, 2 av 2

Altså; jeg har åpnet juleforberedelsene. Temaet er konfekt til diverse messer for kidsa. Jeg lagde fra venstre mot høyre:Bringebærkonfekt, appelsindrøm og blåbærkyss. Blåbærkysset her med hvit sjo...

Konfekt-lage-dager, resultatregnskap

Hva ville du gitt for denne posen? Ide:I vår herlige (jeg mener det) sosialdemokratiske ånd kvier vi oss for å sende med kidsa 300 kroner til skoletur, og står heller to kvelder på kjøkkenet og ...

Konfekt-lage-dager, 1 av 2

Juleforberedelsene er nå åpnet! Først ut står diverse julemesser for kidsa. Bestemte meg for å lage konfekt, og gulrotmarmelade til ost hvis jeg rekker. Dette er laget i kveld: 1. Bringebærkonfe...

Er det mulig??!!!?

Tynnribbe til 14,50 pr kgvar selfølgelig utsolgt. To timer etter slutt på arbeidsdagen samme dag som bilag kommer i posten! Men fersk til 49,-? Ja, det hadde de!!! Forbanna lokketilbud. Burde vis...

Er det mulig??!!!?!!

Tynnribbe til 14,50 pr kilo. Frossen, men uansett!! Har sakset fra dagens reklamebilag fra Rimi

Lørdag, ost og en ny opplevelse

Etter en enkel sushi-middag i dag trengte vi ost til kvelds. Klokken var 19, sushien var spist og kveldskosen ikke i mål. Jeg blogget litt og fant på ingvildsmatblog.blogspot.com oppskrift på sylte...

Kamskjell med blomkålkrem og trøffeltoast

Ferske kamskjell er en av de beste råvarene vi har i Norge. Delikate, lette å tilberede og morsomme å klargjøre. Trøffel har på sin side evnen til å heve nesten en hver rett flere hakk. Likevel ha...

Kamskjellmassakre!!

En perfekt start på helgen!!! 4 søtinger som venter på vår slakting, partering, tilbreding og nytelse :-) Dette var grunnlaget for en rett som idag datt rett inn på min liste over beste fem selvla...

Lettsaltet torsk med potet-, sellerirot- og dillstappe

Poteter, gulerøtter og torsk! En fantastisk kombinasjoner som kulminerer i februar servert med rogn. Men det er ikke nødvendig å vente til vinteren. Her kommer en ny variasjon over temaet. Hovedp...

Hvitvin, Bekkereinan og Mad Men!

Endelig søndag! Denne helgen har vært uvanlig fullpakket med program. Konferanse torsdag - fredag i Trondheim, bursdag fredag kveld, skogtur og tilnærmet direkte ut på byen lørdag og bursdag igjen...

Mat på tur i skogen

Hva spiser man på turi skogen en fin høstdag? Jeg ville ha med noe varmt så jeg søkte på nettet over enkel turmat. Det er mange gode forslag å finne. Problemet var at vi var 9 stykker og bare hadde...

Nasi goreng - stekt ris

Indonesernes nasi goreng er en av mine desiderte frokostfavoritter. Jeg liker varm frokost, men synes klassisk engelsk blir for fett. Og så liker jeg ikke eggeplommen på stekt egg (nei, det hjelper...

Smoothie (dessert)

Smoothie som dessert er enkelt for kokken og godtlikt avgjestene. En frisk avslutning som selvfølglig kan varieres i alle retninger. Husk å ta opp bærene ca 1 time før servering og la de stå på ben...

Sopprisotto med kylling og spekeskinkechips (hovedrett)

Hvis du som mange har lest Jamie Oliver: Jeg kan ikke forstå hvorfor han fremstiller det å lage risotto som en ekstrem presisjonsidrett. Ja, du må røre og ha en god kraft, men det blir godt selv om...

Hjortestek med rødbetsalat (forrett)

Denne retten passer bra som forrett. Alt kan gjøres klart på forkant - du trenger bare et kjapt oppkok av sausen. Til 12 personer: 1 kg hjortestek300gram sukkererter150 gram brekkbønner150 gram s...

3 retters middag: Hjortestek, risotto og smoothie

Lagde en treretter stort sett basert på varer fra frysern i går. Sopp, billig parmesan fra Italia, vilt og bær! Jeg synes jeg ofte serverer hjort, så jeg bestemte meg forå gjøre det luksusprobleme...
hits