november 2010

Hjortegryte

Vi haddehjortegryte til middag i dag, og jeg fikk brukt opp mye rester i kjleskapet. Til 2 personer500 g hjort i terninger1/3 sellerirot3 sjalottlk30 gram smr1,5 dl creme fraiche1 dl vin, jeg b...

Matsnobberi vs matkultur

Noen som har lest Margit Veas artikkel som ble lagt ut p torsdag? Jeg kom over denne n i dag, samtidig som jeg er i gang med dagens middag - hjortegryte! http://blogg.dinmat.no/vea/2010/11/25/po...

Ny runde p Ruffino

Vi begynte juehandlinga p lrdag - jeg prver f unna mest mulig fr julemusikken tar helt av i desember. Jeg kan ikke tenke meg noe som mer effektivt delegger julestemningen enn amerikanske po...

Perfekt ribbe p Asylet!

Spiste ribbetallerken p Asylet p fredag. Og ribba den var helt perfekt! Saftig, smaksrik og spr svor. Hjemmelaget surkl, gode tyttebr og poteter slik de skal vre. Kan ikke be om mer? Og joda...

Pasta med trffelolje og sprtt bacon

Nr trffelolje er pnet m den brukes innen rimelig tid - snakk om luksusproblem!! "Dagens pasta etter skitur" ga derfor flgende innholdsliste for 1 person! 150 g fersk tagliatelle - etter forr...

Noen som husker Shio? / Olden nytt produkt

Kjpte Olden sitt nyeeple-sprudlevann for en tid tilbake og likte det umiddelbart. Minna meg om shio - den gode lavkaloribrusen et sted mellom farris og vanlig brus. Uten tilsatt stningsstoff. Er ...

Blskjellsuppe og gratinerte blskjell

Etter hell med jordskokksuppe for et par uker siden, regnet jeg meg tilnrmet som suppemester og gikk i gang med blskjellsuppe p tirsdag. For det frste brukte jeg 40 minutter, veldig kalde minu...

Hyllevare-pasta

Har du spekeskinke, pasta og parmesan er du berga for middagen etter helga! Jeg fant i tillegg en rest av oliven i et glass,1 vrlk, et fedd hvitlk og en vrlk. Disse varene kan byttes ut med d...

Er du prisbevisst?

Jeg m innrmme at jeg er en av dem somkunne spart mye penger ved bli mer prisbevisst. Har dere settdagens artikkel i VG om at juleinnpakking fr oss til gi dobbelt s mye som for en tilnrmet ...

Se styggen...

... se styggen, en flat og brun og norsk en! Noen som kjenner denne krabaten her? . Breiflabb er genialt. Den er virkelig fast i fisken, tler myekrydder og smak, er perfekt pgrillen og smaker ...

Konfekt-lage-dager, 2 av 2

Alts; jeg har pnet juleforberedelsene. Temaet er konfekt til diverse messer for kidsa. Jeg lagde fra venstre mot hyre:Bringebrkonfekt, appelsindrm og blbrkyss. Blbrkysset her med hvit sjo...

Konfekt-lage-dager, resultatregnskap

Hva ville du gitt for denne posen? Ide:I vr herlige (jeg mener det) sosialdemokratiske nd kvier vi oss for sende med kidsa 300 kroner til skoletur, og str heller to kvelder p kjkkenet og ...

Konfekt-lage-dager, 1 av 2

Juleforberedelsene er n pnet! Frst ut str diverse julemesser for kidsa. Bestemte meg for lage konfekt, og gulrotmarmelade til ost hvis jeg rekker. Dette er laget i kveld: 1. Bringebrkonfe...

Er det mulig??!!!?

Tynnribbe til 14,50 pr kgvar selflgelig utsolgt. To timer etter slutt p arbeidsdagen samme dag som bilag kommer i posten! Men fersk til 49,-? Ja, det hadde de!!! Forbanna lokketilbud. Burde vis...

Er det mulig??!!!?!!

Tynnribbe til 14,50 pr kilo. Frossen, men uansett!! Har sakset fra dagens reklamebilag fra Rimi

Lrdag, ost og en ny opplevelse

Etter en enkel sushi-middag i dag trengte vi ost til kvelds. Klokken var 19, sushien var spist og kveldskosen ikke i ml. Jeg blogget litt og fant p ingvildsmatblog.blogspot.com oppskrift p sylte...

Kamskjell med blomklkrem og trffeltoast

Ferske kamskjell er en av de beste rvarene vi har i Norge. Delikate, lette tilberede og morsomme klargjre. Trffel har p sin side evnen til heve nesten en hver rett flere hakk. Likevel ha...

Kamskjellmassakre!!

En perfekt start p helgen!!! 4 stinger som venter p vr slakting, partering, tilbreding og nytelse :-) Dette var grunnlaget for en rett som idag datt rett inn p min liste over beste fem selvla...

Lettsaltet torsk med potet-, sellerirot- og dillstappe

Poteter, gulertter og torsk! En fantastisk kombinasjoner som kulminerer i februar servert med rogn. Men det er ikke ndvendig vente til vinteren. Her kommer en ny variasjon over temaet. Hovedp...

Hvitvin, Bekkereinan og Mad Men!

Endelig sndag! Denne helgen har vrt uvanlig fullpakket med program. Konferanse torsdag - fredag i Trondheim, bursdag fredag kveld, skogtur og tilnrmet direkte ut p byen lrdag og bursdag igjen...

Mat p tur i skogen

Hva spiser man p turi skogen en fin hstdag? Jeg ville ha med noe varmt s jeg skte p nettet over enkel turmat. Det er mange gode forslag finne. Problemet var at vi var 9 stykker og bare hadde...

Nasi goreng - stekt ris

Indonesernes nasi goreng er en av mine desiderte frokostfavoritter. Jeg liker varm frokost, men synes klassisk engelsk blir for fett. Og s liker jeg ikke eggeplommen p stekt egg (nei, det hjelper...

Smoothie (dessert)

Smoothie som dessert er enkelt for kokken og godtlikt avgjestene. En frisk avslutning som selvflglig kan varieres i alle retninger. Husk ta opp brene ca 1 time fr servering og la de st p ben...

Sopprisotto med kylling og spekeskinkechips (hovedrett)

Hvis du som mange har lest Jamie Oliver: Jeg kan ikke forst hvorfor han fremstiller det lage risotto som en ekstrem presisjonsidrett. Ja, du m rre og ha en god kraft, men det blir godt selv om...

Hjortestek med rdbetsalat (forrett)

Denne retten passer bra som forrett. Alt kan gjres klart p forkant - du trenger bare et kjapt oppkok av sausen. Til 12 personer: 1 kg hjortestek300gram sukkererter150 gram brekkbnner150 gram s...

3 retters middag: Hjortestek, risotto og smoothie

Lagde en treretter stort sett basert p varer fra frysern i gr. Sopp, billig parmesan fra Italia, vilt og br! Jeg synes jeg ofte serverer hjort, s jeg bestemte meg for gjre det luksusprobleme...
hits