oktober 2012

Krabbeklør og salat

Alt du trenger er salatrester og disse: For å lage dette:)Servert

Blackened breiflabb med syltede cherrytomater og potetpuffer

Breiflabb er for meg definitivt på topp-tre lista over verdens beste fisker! I dag gikk jeg tilbake til en gammel oppskrift fra kokkelandslagets kokebok med cayun-oppskrift på breiflabb. Jeg har al...

Sjøkreps for èn

Lagde sjøkreps til meg selv i dag. Nam - og ikke bare èn! Det var sjømatuke på ICA og den "norske hummeren" var veldig billigServerte enkelt med en slags beurre blanc med vårløk og gulrot og safran...

Hvit fisk med rødbeter og linser/bønner

Hvit fisk og bønner er milde ingredienser, så mesteparten av smaken i denne retten ligger i de syltede rødbetene. Ett eller annet med senep kan også fungere som tilbehør her Oppskrift panert torsk...

Kantarellpanne med timian og vårløk

Denne retten lagde jeg på grillen, men oppskriften fungerer veldig bra i stekepanne òg. 500 gram ferske kantareller3 stilker vårløk1 kinesisk sjalottløk4 sjalottløkNoen stilker timian50 gram spina...

Hjorterull med hakkede hasselnøtter og persille

Rull er en skikkelig tradisjonell tilbredningsteknikk av sidene på lam og vilt. Og nødvendig på enhver julefrokost med respekt for seg selv, her respekt i betydningen av mattradisjoner :) Rulleskin...

Slaktet i fryseren og kokkens belønning

Se alle disse pakkene! Det var nesten lillejuleaften hele lørdagen.Og gleden ved å ta oppog åpne kommer til å vare mye lengre:)Jeg håper det erburgere for to år her, neste år skal jeg ha helt slakt...

Hjorteburgere

Her er resultatet fra gårdsdagens hjorteburgerproduksjon. Det ble ca 50 burgere og 25 sliders.Oppskrift hjorteburgere/oppskrift hjortekarbonaderTil to kilo kvernet kjøtt bruker jeg: 1liten boks ma...

Ørret rice&beans

I mangel av noe bedre navn falt jeg ned på ørret rice&beans, ikke ørret biryani som jeg egentlig hadde tenkt å teste da jeg begynte på denne middagen. Men jeg hadde så få indiske kryddere i hylla, ...

Fort hjort!

Fikk en kvart hjort i går! Aahh, herlig... Og sammenfall med slipp av sesong 5 av Mad Men. Det blir mange skikkelig gode timer på kjøkkenet i helga!!Men så var vi usikre på om vi skulle bestille op...

Ovnsbakt torsk i skiver med paprika, rødvin og oliven

Dette er en rett jeg vil karakterisere som fransk, rustikk matlaging. Ideen kom fra at ønske om virkelig å lage noe annet enn jeg pleiermed hvit fisk. Det blir ofte enten med agurksalat, stekte rot...

Vri på ost- og skinkesalaten!

Ved å bytte ut vanlig ost og skinke med mer smaksrike varianter får du en helt annen vri på denne vanlige salaten. Spekeskinka gjør seg veldig godt til salat, og sprør du den lett i panna får den e...

Enkel lunsj med fiskekake og råkostsalat

En brødskiveEn fiskekake (NB - sjekk prosentandelen av fisk før du kjøper)Noen agurkskiver1 ss creme fraiche eller rømme2 gulrøtter1 liten bit persillerotPersilleLitt sitronsaft, olivenolje og pepp...

Godt salatstilbehør

Har du lagd hjemmelagede krutonger til salat noen gang? Hvis ikke; prøv. Jeg synes de blir best med masse hvitløk laget av hvitt surdeigsbrød. Det ble ikke hvitt brød denne gangen, tomt på butikken...

Restaurantanmeldelse: Bugge's

I Markveien ligger det et sted som heter Bugge's eftf. Har visst om stedet en stund, men aldri gått innom. Sjansen kom forrige lørdag da vi meningsløst og mot bedre viten gikk innom Mathallen kl 14...

Fersk suppe med hjortekraft

Det er fortsatt noen pakker igjen i fryseren fra fjorårets hjorteslakt. Her bruker jeg noen av de dårligste bitene på dyret, som ofte ellers går til kverning. Jeg hadde litt lite suppekjøtt igjen,...

Hjemmelaget pizza

Ååå, så herlig det er å ha ungdommer i huset! I dag var det 3 19-åringer her på pizza. Å, hjemmelaget!!! Trodde vi bare skulleta en frossenpizza.Neida, frossenpizzadet skjer ikke så ofte her, nei :...

Sesongens frukt

1. Norske epler. Min favoritt, etter glasseplene i hagen, er gravenstein. Mange synes kanskje de er sure, men jeg elsker dem.Og ikke kjøp mellomeuropeiske eller amerikanske epler nå da, vær så snil...

Onsdagsburger

Et triks for en saftigere hamburger? Tilsett revne grønnsaker, helst persille- eller sellerirot og en skvett matfløte. Med gode grønnsaker, brød og en amerikanskbbq-saus til, blir dette en burger d...

Kjapp pastarett med spekeskinke og blåmuggost

Denne retten går på under 15 minutter. Trenger tre kjeler da, men ellers enkelt og greitTil 1 person150-500 gram fersk tagliatelle100 gram spekeskinke, bruk den billigste du finner. Jeg fant skalke...

Produkttest: Coop hvitløksmarinerte spareribs av lam

Hmm.. Lammespareribs er jo så godt, men så vanskelig å tilbrede. Derfor ble jeg kjempeglad da jeg så at Coop kom et et forkokt, godt krydret alternativ:Ser nå at det faktisk hadde gått ut på dato d...

Toast med blåmuggost og syltede rødbeter

150 gram lett smeltende blåmuggost. Jeg brukte en blandingsost som hetgorgonzola-mascarpone. Gorgonzola dolce bør fungere4 tynne skiver hvitt brød1 neve hasselnøtter1 stor rødbet4ss honning 1 dl rø...

Varm og smaksrik lammegryte

Lagde denne i går. Deilig rett av lam, hvor koketiden er det avgjørende for at smakene til slutt forenes i en meget god gryte. Inspirasjonen var en marrokansk lammegryte jeg fikk i en bursdag for e...

Krabbeklør og kattefanter

Nesta elsker skalldyr, spesielt krabbe og reker. Selv er jeg mest glad for at krabba er død, og at kattene mine ikke leker i strandkanten. ¨

Kyllingpanne med hvitvin, salvie og sitron

Jeg har et noksåvarierende forhold til kylling. Noe av det værste jeg vet er kyllingkjøttet som av og til kommer i salatbarer og i ferdigsalater. Kyllingbryst smaker jo overhodet ingenting og kylli...

Plommekake

En enkel og frisk kake som jeg lagde mens det fortsatt var plommer i hagen. Vi har et tre med blåplommer, men jeg kan ikke tenke meg at typen spiller så stor rolle her, bare plommene er smaksrike. ...

Gnocchi med soppsaus og spinat

Endelig fikk vi kjøpt ferdig-gnocchi i butikken! (I Sverige da, vet ikkke om de finnes i Norge). Vi bruker merket Giovanni Rana en del når det gjelder fylt ferdigpasta. Noen av varientene ser dere ...

Starter opp bloggen igjen :)

Etter akutt stopp i bloggemotivasjon begynner jeg igjen. Ønsker ikke å høres ut som 14-åringer eller drama-bloggere, altså. Jeg savner tre ting: Kokeboka mi, kommentarene jeg får og å engasjere meg...
hits