mai 2014

Bistecca alla Fiorentina - t-bone steak fra Firenze

Kjtt, salt, pepper og olivenolje. Det er alt italienerne bruker for lage bistecca. Grilla t-bone, serveres som regel med forvellet spinat og stekte potetbter. Det fordrer hykvalitet p kjttet...

Rask restemat

Du kjenner flelsen; litt sulten og uten lyst p pasta titter du inn i et kjleskap helt tomt for ferskvarer. Spist stor lunsj, men ikke middag og begynner og bli skikkelig sulten. Hva gjr du? Her...

Spargel-Zeit

Enhver tur til Tyskland p denne tiden er en glede! rets frste, ferske, kortreiste grnnsak! Asparges! Tyskerne bruker mest den hvite delen, her har vi mye lre. Men vre grillede, grnne...

Meze 5 - Agurk- og fetasalat

Denne salaten er frisk, lett og lage og perfekt for vrens koldtbord hvis du ikke lager full meze. Kom over den i kokeboka New middle eastern food, av Greg & Lucy Malouf. Bildet av den der ser slik...

Lettsalta uer med sommerkl, btpoteter og agurksalat

En vrlig og enkel rett. Det er s deilig med sommerkl/nykl nr den kommer fra slutten av april, og det er en mengde retter bruke denne ogs veldig billige rvaren til. Du trenger pr personE...

Steaksandwich's

Enpopulr lunsjrett, men servert med en god salat og btpoteter blir det en fin middag og. Jeg bruker kun entrecote til dette formlet. Oppskrift ett eksempel p steaksandwich150 gram entrec...

Meze 4 Morasa polo - Juvelris

Morasa polo er en persisk risrett der "juvelene" er ulike sm godbitersom bde hever smak og utseende p risretten. Mener trygt hevde at denne retten tok seg pent ut :) Retten erinspirert fra New...

Blackened torsk med puy linser og grilla smaksrike grnnsaker

"Blackened" er beskrivelse av krydderblanding og kommer fra Cajun kjkkenenet, geografisk kysten srst i USA. Olje benyttes for binde krydderet til kjttet, men jeg ser ogs smeltet smr i noen ...

"Nye" innlegg

Etter en lengre pause blir det noen innlegg med retter laget litt tilbake i tid. I og med at rvarer er s sesongavhengige legger jeg inn dato i bunnen p arkivsakene
hits