mai 2011

Lammefilet med pytt i panne

Hvorfor bytte ut billig speilegg med dyr lammefilet? Restemat! Her kan du bruke alt lammekjøtt du har igjen fra søndagsmiddagen. På min grillede lammesadel ble det leftovers til en personOppskrift...

Paella, hjemmelaget fra bunnen av med oppskrift og bilder

Garantert godt!Garantert hyggelig måltid!Garantert mye jobb!Men gå løs på dette og et par morsomme timer på kjøkkenet og blide gjester er garantert! Den panna jeg lagde var beregnet på 4 personer,...

Engelsk rhubarb crumble pie med ingefær og marengs

Igår var det champions league finale og jeg ønsket å representere Man U med en britisk rett. Barcelona stakk av med hovedretten, jeg legger ut en paella oppskrift senere.Det finnesekstremt mange va...

Mat til Champions League finalen

Barcelona mot Mancester United!Årets viktigste TV-begivenhet!Toav kattene mine representert på banen! Xavi(1 år) og Messi (4 år)skal virkelig vise seg frem i dag! Virkelig en anledning til å feire...

Min absolutte junk favoritt!

Fett, sprøtt, smaksrikt og syndig deilig? Junk, fast food, junk food, gatekjøkkenmat, ferdig mat? Her er min favortt: Dette eksemplaret ble spist med stor glede i Krakow i går:KFC! Love it, love i...

Piggvar på to måter: Koteletter og sprøbakt, smørsaus med grønnsaker, rotstappe og persillepoteter

Jeg koste meg stort med min piggvar i helga! Fantastisk råvare! Markant og god fiskesmak, bein som er enkle å fjerne, fast i fisken er dermed lett å behandle. Men: Jeg betalte 370 kroner for en fis...

..jeg har en piggvar i kjøleskapet..

....jeg bare nevner det :-D :-D 

Restaurantanmeldelse: Le Bouchon

Var i går på mitt andre besøk på den nyåpnede restauranten som har tatt over hjørnelokaleneved slottskparken til Cafe Felix som lå der i en årrekke. Jeg likte umiddelbart konseptet og menyen på mit...

Klippfisksalat

Jeg elsker klippfisk! Den salte fisken gir god smak i en salat med ellers ganske nøytrale ingredienser. Oppskrift klippfisksalat:400 gram klippfisk12 stenger asparges3 røde paprika1 stor gul paprik...

17. mai bord

Da skjedde det igjen! Jeg lager masse mat, storkoser meg på kjøkkenet og tenker blant annet på hva jeg skal legge ut på bloggen. Så ser jeg gjennom bildene neste dag: nesten ingen bilder! Tok av bo...

5 regler for koldtbord

Når det gjelder mat for et koldtbord mener jeg vi kan servere hva vi vil. Men følgende regler kommer vi etter min mening ikke utenom knyttet til planlegging og gjennomføring HygieneSørg for at k...

17. mai menyen er klar

Og litt salat og brød og slikt i tillegg "Matkortene" er bare ferdigkjøpte bordkort som jeg har limt på en remse 17. mai bånd

Frosne vs friske grønnsaker

Denne artikkelen mener: Spis frosne grønnsaker, ikke friske http://www.dagbladet.no/2011/05/15/tema/helse/bramat/trening/16531973/ Hmpff!! barnevennlig? Nei, for all del ikke lær ungene til å li...

Deilig og frisk fruktjuice/bowl til 17. mai?

17. mai er jo barnas dag, men glemmer vi ikke det litt på drikkefronten? Champagne og hvitvin til voksne, kjedelig brus til barna. Her kommer oppskrift på to gode varianter barn vil like som jeg te...

Matbilder fra Wien og Bratslava

Hjemme fra en veldig hyggelig jentetur til Bratislava og Wien. Fin tur, godt selskap, god kombinasjon mellom tradisjon og det gryende moderne. Og ikke minst god mat! Bratislava: Borte er hamburger...

17. mai meny - hva skal jeg lage?

Jeg gleder meg til 17. mai! Vi skal ha familie og venner på besøk, og blir et sted mellom 13-20 personer. Jeg skal ha spekemat og noe mer på et koldtbord/tapasgreier, og noe på grillen. Men hva? ...

Wien og Bratislava

Bare to dager igjen så reiser jeg! Jentetur til Wien og Bratislava!!! Bør bli noen muligheter til bra mat der. Jeg var i Bratislava i 1997 og de hadde særdeles minnesrikfastfood. Gleder meg til å ...

Blåskjell på grillen!!

Lærte meg en ny teknikk i går: Komplett blåskjellrett anrettet på grillenKremet blåskjell med grønnsaker og urter Detteer etter min mening en panneå sette mitt på bordet og nyte i godt selskap! Fr...

Grilla tunfisk med nykål, lime og chili

Jeg må innrømme at jeg ikke i det hele tatt forstod hva jeg skulle med de aluminiumsformene som fulgte med vår Weber kulegrill da vi kjøpte den for et par år tilbake. Men nå vet jeg! En fin måte å ...
hits