april 2011

Tips til forrett på grillen

Hva er vel bedre enn å sitte i solen og kose seg med en kald pils med noe til før en bedre middag? Spesielt hvis du er gjest og noen andre lager maten :-)Jeg anbefaler å lage små trespyd med salami...

Grilla fjellørret og nykål

Det er så deilig med vår og de ferske, kortreiste grønnsakene som begynner å komme!Ikke at jeg har noe i mot våre flotte rotgrønnsaker om vinteren, men sprøheten og spensten i vårgrønnsaker gir så ...

Stekt fisk og couscoussalat med vårens grønnsaker

Første middag hjemme etter påsken ble en varm couscoussalat med vårløk og asparges. Som smak til den frosne fisken jeg tok i dag, brukte jeg TryMe Tiger Sauce av merket "Luzianne". De har denne sau...

Kjøkkenfasilitetene på hytta

Heldigvis trenger man ikke induksjonsovn, fliser på gulvet, skiferbenk eller kniver til flere tusen kroner totalt for å nyte dette:Den største utfordringen ved å lage mat i hytte med strøm men uten...

Påskeaften på hytta: Tradisjonen tro klippfisk

Vi har de siste6-7 årene alltid spist klippfisk på påskeaften. Da må det være lov til å kalle det en tradisjon :-)Jeg vet at vi som skriver om mat ofte bruker mamge positive adjektiver om maten vi ...

Hyttemiddag 4: Grilla lammekoteletter med asparges og små rødløk på grillspyd

Onsdag ble det bare et glass rødvin og ingen middag på kvelden. Årsaken var at vi faktisk tok oss en pizza ute på vei hjem fra skitur. Pizzaen var bra, skal se om jeg får lagt ut anmeldelse Torsda...

Hyttemiddag 3: Grilla scampi med hvitløk og chili

Vi kjøpte med en pose med frosne, råscampi da vi reiste opp på fjellet på lørdag og posen har ligget nedgravd i snøen siden. Tok de opp i dag. De var ikke stivfrosne, men det var godt med is i pose...

Hyttemiddag 1 og 2

Mat på hytta kan løses på mange måter. Noen sverger til enkle retter med mye ferdigprodukter. Andre gjør seg ekstra flid fordi vi er på fjellet, har fri, og kanskje familie rundt oss. Da kan det no...

Restaurantanmeldelser: Lundekroa, Venabygdsfjellet

Først av alt: Fjellet hvor jeg har hytte er ikke trendy. Her er det flere kledd i gammelt, vidt rødt og mørkeblått vindtett tøy, enn moderne skiutstyr. Ingen utesteder, få utleiehytter, nesten ikke...

Forbanna juks!

Til påskens første måltid på fjellet hadde vi kjøpt deilig Ringebupølse fra Annies pølsemakeri, norges beste ferske grove scones (mæ smør'ti) på bakeren og godt og dyrt flatbrød fra Østerdalen Hjem...

Salat med syltede tranebær og sellerirot

Mannen hentet en Fransk fiskegrateng fra fryseren i dag, og jeg lagde som vanlig tilbehøret :-) Jeg lager alt for ofte råkostsalat, men kom i dag på denne salaten. Det som for meg er nytt er å stek...

Tomatsalat med squash og persille

En enkel, og smaksrik salat!Slik ser salaten ut før du har på oljaOg slik ser den ut når den har stått en halvtimeTil 2 personer3 store klasetomater1/4 squash1/2 rødløk1/2 liten potte persillesafte...

Hjemmelagde lammeburgere

Lagde lammeburgere i går av noen skiver lammelår jeg hadde kjøpt og ikke fikk brukt i løpet avhelga. Å lage burgere selv har mange fordeler: De blir mye bedre Du kan ha i grønnsaker, urter og ...

Nachos og hjemmelaget salsa

I et svakt øyeblikk lørdags morgen, gikk jeg med på nachos til middag. Det er to tex-mex retter jeg liker, nachos og quasedillas. Jeg har aldri lagd noen av rettene, men tenkte at nachos må da være...

Anmeldelse: Bølgen og Moi Tjuvholmen (lunsj)

Jeg elsker Tjuvholmen! På denne fantastisk flotte vårdagen måtte jeg ned å sjekke om de hadde skrudd på vannet i utsmykningene. Det er så fantastisk flott bruk av vann og naturstein på Tjuvholmen. ...

Grillings og makroner

Åpnet grillsesongen i går!! Halv åtte vurderte jeg vinden til å ha løyet nok, og til fem personer rakk jeg akkurat å bli ferdig til sola gikk ned bak Holmenkollåsen. Brukte ingredienser fra to ver...

Vårlig og sunn mandagsmiddag

Hjelp vårfølelsen frem med denne retten!! (Det blir neppe skikkelig påske i fjellet uansett, så la oss åpne vår- ogsnartgrillsesongen!)Du trenger: Grønnsaker i grove biter etter smak1 ts smør, 2 s...

Fra en matsnobbs betroelser, Aftenposten 02.04.2011

Koste meg stort med Yngve Ekerns artikkel i Aftenposten i går: Fra en matsnobbs betroelser, eller smaken er som laken http://dinmat.aftenposten.no/Temasider/Artikler/Tips-og-triks/ABC-for-matelske...

Helstekt kylling med frukt og grønnsaker

Lørdagsmiddagen ble helstekt kylling. Jeg har lagd dette et par ganger på nyåret nå. Det beste er at alt kan tilberedes i èn ildfast form. Lite jogg og ingen oppvask :-) Bare finn noe godt å legge ...

Ristet breiflabb med asparges- og sitronrisotto

Av og til! Av og til bare klaffer en rett!! Eller et tilbehør! Eller en kombinasjon! Det er noe av det som holder min lidenskap for mat oppe, og det som gjør at jeg alltid ser frem til en utfordri...
hits