januar 2013

Luftige pitabrød

Beregn god tid til disse, 45-60 minutters forheving og 45-60 minutters etterhevingOg det er ikke noe som smaker så god som fersk gjærbakst. Gidder du å lage disse selv, blir det garantert good-time...

Meze 3 - MiniBörek med lammekjøtt

Disse fyllte bakstene er laget med en deig med en del olje. Oljen gjorde deigen lett å kjevle slik at det bare ble et tynt lag rundt kjøttet. Da ble de også litt sprøe uten at du behøver å steke de...

Kylling biryani

Indisk helt fra bunnen!Har skremt meg ganske så lenge dette her, alle de ingrediensene og bortsett fra restauranter i vesten og sørøstasia har jeg ingen erfaringer med, eller forhold til, indisk ma...

Fersk sesampanert tunfiskfilet med wok med peanøtter og kecap manis saus

Her er et forslag til en flott kombinasjon av tunfisk og grønnsaker. Peanøttene hever retten veldig. så selv om det er fullt mulig å servere denne retten uten, anbefaler jeg virkelig å følge fremga...

Tunfisk til inspirasjon!

Bestilte tunfisk på ICA Storo her og fikk et fantastisk stykke. Se på dette!Når tunfisken er så flott og fersk som denne må den ikke stekes for mye. Jeg foretrekker å bruke grillpanna for å øke mar...

Meze 2 - Mutabal

Jeg elsker oppskrifter som utfordrer en på tilbredningsteknikker.Her fra Arne Brimi og Ardis Kaspersens "Norsk mat og kultur"."Legg seien lagvis med saltblanding i en trebutt...Når butten er full s...

Urtestekt ørretfilet

Kjapp og grei middag der du får brukt litt av hyllevarene dine. Her kan urtene varieres i det uendelige -etter smak og hva du har stående. Anbefaler å alltid ha en hvitløkskvern stående, veldig gre...

Meze 1 - Tabbouleh

Tabbouleh er en frisk, liten salat uten "salat"! Den består av bladpersille, mynte, rødløk, bulgur og tomater. Den smakssettes med en stor mengde sitronsaft og ofte har jeg sett et krydder som hete...

Meze - midtøstens tapas

Gjorde for første gang et skikkelige forsøk påå lage meze i helgen. Noe ble veldig bra, noe må jeg jobbe videre med.Uansett gøy med flere nye råvarer og tilbredningsteknikker. Oppskriftene kommer e...

Frisk rødkålsalat med appelsin og physalis

Ikke legg bort rødkålen sammen med jula!! Denne salaten passer spesielt godt til alle varianter av fugl. Kylling, and, kalkun osv. Jeg kunne også lett brukt den til svin.Inspirasjonen til denne ret...

Fiskegrateng med masse grønnsaker

Dette er forslag til en fiskegrateng som kanskje skiller seg litt ut fordi jeg har grønnsakene i gratengen, tilsetter fisken rå, og har stor mengde fisk og grønnsakeri forhold til hvit saus. Og mak...

Råkostsalat med persille og hvitvinskokte tranebær

Dette er en flott salat egnet som del av koldbord, som restemat eller til kjøttretter. Finsnittet kål er etter min mening undervurdert i salater til fordel for de lettere salatblandingene som komme...

Sodd får Matmerk!

Gode nyheter for alle oss som lett, effektivt og med stort alvor og nytelse skiller sodd fra kjøtt og grønnsaker kokt sammen til suppe.Det "Beskyttet betegnelse". Og skjenning har jo allerede stat...

Kveite a la "bacalao fra ålesund"

Fikk en veldig god bacalaooppskrift for en tid tilbake. Den inneholder rødvin som gjør sausen til noe helt annet enn ordinær tomatsaus. Og så fikk jeg tak i kveitefilet. Tenkte at det var mulig å ...

Kamskjell med persille + blomkålkrem og balsamicoreduksjon

Har lest om balsamicoreduksjon i en del oppskrifter, men aldri prøvd meg på det. Det ble absolutt godt og noe jeg kommer til å prøve igjen, men det passet på ingen måte til kamskjell. Så vi spiste ...

Lammekare med grillet paprika og rødvinsbakt sopp

Lammekare er en lekker råvare. Tilbehør kan varieres i det uendlige til denne retten. Denne gangen valgte vi paprika og aromasoppOppskrift: Oppskift rødvinsbakt soppVarm 1 ss smør i en kjele. Fins...

Klassisk dessert: Varme multer med vaniljeis og strull

Denne retten trenger knapt nok noen oppskrift. Varm multene og rør inn 1 ts melis pr 100 gram. Øk mengden hvis du ønsker multene søte som syltetøy. Det er ikke etter min smak. Strullen får jeg fra...

Ovnsbakt kveite med sprø chorizo og gressløk

Forslag til en glimrende forrett. Den er også rask å lage og krever kort arbeidstid før servering hvis du har forstekt chorizoen og hakket gressløken i forkant. Kveite og chorizo er så fett så jeg...

Lekker kveldskos på nyåret: Enkel rekesalat

Dette er friskt og godt, og piffes litt opp av fennikelen.Oppskrift til 2 personer:1 kg råvekt50-70 reker, ferdig skrellet1pakke bladsalat1 crispisalat1 fennikelGressløkSalt, pepper, hvitvinseddiks...
hits