januar 2011

Vårslipp i dagligvarehandelen

Noen som husker Menys kampanje i februar i fjor "Vårslipp"? Den kom på denne tida og ga 30% på alle nye varer. Jeg har gjort jalla-research på nettet og forsøkt å huske tilbake. Jeg kommer frem ti...

Tips til en enkel junk-middag - (det er godt da :-))

Hjemmelaget junk food er godt! I dag lagde jeg bakte poteter med masse kryddersmør til en kombinert sen lunsj/tidlig middag. Og det beste? Disse ingrediensene har du som regel i skap og kjøleskap ...

Min fredagsbiff!

Dette er min gjentagende favorittrett på fredag. Kjøtt med teriyakisaus tilsatt ekstra ingefær og lime. Med brokkoli og eventuelt sukkererter. Kjøttet blir gjennomstekt, så du trenger egentlig bare...

Min favorittpølse!

Jeg er en av dem som sliter tung med fokus på sunn mat og gode vaner når narvesen har pølsefest. Alle pølser! 19 koner!! Løsningen har blitt å avreagere med hjemmepølsefest 3-4 ganger i året og st...

Restuarantanmeldelse: San Leonardo Tapas (Vika)

Vil jeg ha god tapas i et hektisk, hyggelig og moderne miljø havner jeg ofte på San Leonardo i Vika. Sist jeg var her vari forrige uke Generell regel for tapasrestauranter: Ikke velg set-menyene. ...

Langpanne Grandiosa - trenger vi virkelig dette?

Jeg gleder meg til vårslippet i dagligvareforetningene. I fjor kom det masse 1, februar og Meny kjørte 30% på alle mener jeg. Men... Men! Trenger vi dette?? Langpanne Grandiosa. Mer fett og salt...

Ørretfilet med svart saus

Dette er en asiatisk inspirert rett jeg lager med rød fisk fra tid til annen. Den består av ris,kecap manis-saus, rød fiskog stekte grønnsaker. Det går drøye tre kvarter med til å lage denne retten...

Èn ørret - to (tre) middager

Skulle kjøpe ørretfilet i dag. Eller det vil si.. Mannen skulle kjøpe ørretfilet. Han er den sparsommelig i familien og en hel ørret er jo nestenbilligere enn en filet. OK, tenkte jeg, takk for det...

Urtestekt lammesadel med rødløk og jordskokk

Tips 1: Kjøp lammesadler på høsten når de er på tilbud og frys ned til vinteren Tips 2: Velg den bakre delen - de fleste sadler er delt i to. Da får du med indrefiletene Tips 3: En sadel passer t...

10-retter på Krostua på Statholdergaarden

Vet jeg har mast om dette før, men i morgen er det en ny ti-retter på gang. Jeg gleder meg virkelig! Fisk er temaet og menyen ser slik ut: Stiansens 10 retters sesongmeny januar 2011 Se...

Havregrynmuffins med solbær og revet eple

Her kommer en skikkelig godbit jeg lagde til Mannens bursdagsfrokost. Ideen kommer fra Baker Hansens müslimuffins som er veldig gode. Ellers er jeg ingen fan av ordinære, hvetemel-eggedosis-og-smø...

Perfekt kyllingsalat i tre, små operasjoner

Brukte resten av kyllingene jeg helstekte og lagde kraft av påfredag til kyllingsalat til mannen som kom hjem veldig sulten etter skitur i dag.Og denne salaten vil jeg lage igjen!! Jeg hadde mye g...

Restaurantanmeldelse: Bølgen & Moi Nydalen, lunsj

På lørdag gikk jeg og 17-åringen ned til Nydalen for lunsj. Har aldri vært på Bølgen & Moi før, egentlig litt rart siden det nesten er like nærme her vi bor som Victor. Lunsjmenyen består av et ut...

Semifreddo eller "den gode desserten fra helvete!"

Jeg advarer dere: Bare lag denne retten til noen du er gladi og når du har god tid :-)Nr 1 passer for meg denne gangen, men jeg skulle egentlig jobbet noen flere timer i helga enn det jeg har gjort...

Nytt produkt: Sørlandschips av rotgrønnsaker

Jeg elsker chips av rotgrønnsaker. Det har mye mer smak og er mindre saltet enn potetgull. Har av og til lagd dette selv, og har ofte kjøpt det på Arlanda (av alle steder) der de har ført rotchips ...

Helstekt kylling med urter, selleri og aprikoser

Forsøkte meg på helstekt kylling i går. Stekte den til kvelds i går siden vi hadde en to-retters lunsjmeny på Bølgen & Moi. Så middag i dag blir oppvarmet kylling og mer av grønnsakene jeg stekte s...

Kyllingpanne med kremost, soltørka tomater og ruccola

Denne maten er passer veldig bra for oss som har ungdommer i huset. 17-åringen har smakt og mer enn godkjent :-) Retten ermeget lett å lage, og med ost, fløte og soltørka tomater er det ikke noe pr...

Misvisende informasjon: "ikke pust gjennom munnen"

Kanskje mer helse enn mat, men uansett!! Side2 presenterer fra KK"ikke pust gjennom munnen"!! http://www.kk.no/860237/ikke-pust-gjennom-munnenHeading: "Ikke pust gjennom munnen"Innhold: Det er, si...

Misvisende matinformasjon: "Teen din kan være giftig"!

Først av alt: Merk bruken av ordet "din" her. Artikkelen omhandler ikke noen sporadiske tilfeller, men nettopp din te. Kanskje den du drikker nå?Men kast ikke favoritt-koppen og te-lysene i søpla b...

Råkostsalat med sitrondressing til hvit fisk

Oppskrift under bildet: Oppskrift for mye råkost til 4 personer:Til salaten5store gulrøtter1/2 hodekål1/2 stor purre75 gram tørkede tranebær (jo mer dess bedre egentlig)Til dressingen1/2 dl lunken...

Enkel og god fruktsalat med krydderlake

Legger ut en oppskrift på en fruktsalat jeg lagde i helga. Vi hadde lyst på noe godt til kvelds, men avsto fra ost, godis, is og andre godsaker. Salaten krever litt forberedelse - det er mye hakkin...

Misvisende produkttest sunn vs kalorifattig

Fant en håpløs artikkel på dagbladet.no i dag. "Lite smaker så godt som skikkelig gode oster, men mange av dem inneholder mye fett og kalorier. Heldigvis finnes det smakfulle magre oster også" Det...

Misvisende kostholdsinformasjon, vås og fanteri!

Jeg leser veldig mye om mat og kosthold på nettet. God underholdning (ja, jeg er en matnerd), mye inspirasjon, og av og til litt nyttig informasjon. Og ofte mye engasjerende. Skikkelig engasjert b...

Hvit nougat

Lyst på noe godt? Da jeg pakket strømpene en sen kveld før jul glemte jeg at jeg hadde kjøpt hvit nougat, og de dukket først opp nåetter nyttår.Det ble en stor suksess julen 2009 da vi hadde kjøpt ...

Gulrotmarmelade til ost

Fikenmarmelade, moscato-gele, druer, glaserte hasselnøtter, rosiner i portvin med mandler er klassikere til ost. Men: Gulrotmarmelade er helt genialt. Du vil ikke forstå hvor godt dette er før du...

Dagens pizza

Dagens pizza blefire varianter: Pizza med grilla paprika, svart oliven, rødløkog ruccola. En toppa med fetaost, en med mozzerella og skinkePizza med salami og blåmuggostPizza med bacon og blåmuggo...

Grilla paprika på pizza

Skal lage pizza til Mannen og 17-åringen i kveld. Tenkte å prøve en ny variant med grilla parika, oliven, ruccola og mozerella + tomatsaus. + standard blåmugg og bacon, og quattro formaggi Deigen ...

Ny ostekake med pasjonsfrukt

Vi skal ha bursdagsselskap på torsdag. 17-åringen ville ha ostekake, så da var det på'n igjen. Dette tar seriøst 2,5 timer og jeg er ikke veldig glad i å bake. Men kaka er bra, og det ville vært fo...

Mandagstips: Reker, salat og brød

Dagens middag til 3 personer 1 pk riviera salat1/2 hjertesalat1,5 agurkNoen stilker dill1 sitron1,5 ts sukker3 ss olivenoljesalt og pepper1,5 kg reker evt majonesI og med at jeg renser rekene i fo...

4 årstider 2011

2011 vil gi nye anledninger for oss matglade til å kose oss over grytene Vår: Greit at det ikke er så mye som skjer før påske egentlig.... Men deretter kommer 17. mai kjaptOg vi åpner grillseson...

Klippfisk med byggryn, hjemmesylta paprika og brekkbønner

Festmat! Norsk, sunt, fargerikt, friskt og deilig. Merk at byggrynene kan kokes og paprikaen syltesi forveien, jeg gjorde dette klart på morgenen. Da gjenstår bare panering og steking av fisk, kok...

Mattrender 2011

Dette er mitt inspill på "hot or not" pr 31.12.11. Enig?? Uenig?? Hva mangler? Hvor tar jeg feil? Hva er best for deg? Kjør diskusjon via kommentarer. Jeg ser at dette ble veldig subjektivt, men gø...

Pasta con spinachi di ricotta con salsa di burro et salvie - resultatet

Pastaen ble godkjent, men langt fra perfekt. Jeg lærte følgende: 1. Deigen til fylt pasta må rulles mye tynnere enn det jeg gjorde2. Salvien kjøpt i butikk hadde ikke nok smak til å kunne stå på e...

Mat fra Emilia-Romagna og Toscana

Årets desembertur gikk til Nord-Italia, som i 2009og 2008, nærmere bestemtEmilia-Romagna og Toscana. Alle kjenner jo Toscana, men Emilia-Romagna klinger nok ikke like kjent som Toscana. Men sjekk u...
hits