Lokal mat og mattradisjoner

Av og til er det enkle det beste

Dagens lunsj med ferskt alpebrød, Heidalsost kjøpt på romjulssalg, melk og deilig kaffe kjentes veldig godt etter dager med fet, søt og mektig mat:)

Hjorterull med hakkede hasselnøtter og persille

Rull er en skikkelig tradisjonell tilbredningsteknikk av sidene på lam og vilt. Og nødvendig på enhver julefrokost med respekt for seg selv, her respekt i betydningen av mattradisjoner :) Rulleskin...

Fersk suppe med hjortekraft

Det er fortsatt noen pakker igjen i fryseren fra fjorårets hjorteslakt. Her bruker jeg noen av de dårligste bitene på dyret, som ofte ellers går til kverning. Jeg hadde litt lite suppekjøtt igjen,...

Påskeaften på hytta: Tradisjonen tro klippfisk

Vi har de siste6-7 årene alltid spist klippfisk på påskeaften. Da må det være lov til å kalle det en tradisjon :-)Jeg vet at vi som skriver om mat ofte bruker mamge positive adjektiver om maten vi ...

Produkter fra Matstreif

Var innom matstreif og bondens marked i går. Mye bra stands og veldig mye folk. Smaksprøver er som alltid populært, og det var godt mulig å spise seg mett enten via utstrakt prøvesmaking eller ved ...

Det perfekte soppstedet?

Jeg var på sopptur i går og kom hjem med en ganske fin fangst. Jeg er tom for tørka traktkantareller og forvella gule kantareller, og fikk nesten fylt opp lagrene. Det blir en tur til etter traktka...

Balldag i Molde

Ball og Molde er en god kombinasjon og en dårlig kombinasjon. Den dårlige består av 11 mann, en lærkule og en overdimensjonert stadium. Den gode består av potetball, saltkjøtt, kålrot, bacon - og f...

Årets første fårikål

Enklere middag en fårikål er vanskelig å få til :-) Og det beste er at det smaker like godt, hver eneste høst!Jeg brukte en pakke fårikålkjøtt og en pakke bog i skiver, begge deler kostet 59 kr pr ...

Årets forskyning av jordbærsyltetøy er sikret!

I år var det ekstra spennende: Jeg har alltid kjøpt bær fra èn produsent, min gamle arbeidsgiver, og sikret at bærene er under 10 timer gamle når de havner i fryseren eller på glass. I år får jeg i...

Norsk spekemat er bra!

Parmaskinke, seranoskinke, milanesisk salami, pata negra, chorizo, westfaler, salsiccia napoli osv. Jada, andre land leverer selvfølgelig god spekematav verdensklasse. Det jeg synes er trist er at ...
hits