Kommentarer

Sodd får Matmerk!

Gode nyheter for alle oss som lett, effektivt og med stort alvor og nytelse skiller sodd fra kjøtt og grønnsaker kokt sammen til suppe.Det "Beskyttet betegnelse". Og skjenning har jo allerede stat...

Lørdagskos

En sjelden lørdag gidder jeg ikke å lage middag. I gårble løsningen slik:Ostene er italiensk peccorino og spansk mahon, tomatmarmeladeHjemmelaget pizzaParmaskinkeMed en god chianti ble det en fin l...

Slaktet i fryseren og kokkens belønning

Se alle disse pakkene! Det var nesten lillejuleaften hele lørdagen.Og gleden ved å ta oppog åpne kommer til å vare mye lengre:)Jeg håper det erburgere for to år her, neste år skal jeg ha helt slakt...

Sesongens frukt

1. Norske epler. Min favoritt, etter glasseplene i hagen, er gravenstein. Mange synes kanskje de er sure, men jeg elsker dem.Og ikke kjøp mellomeuropeiske eller amerikanske epler nå da, vær så snil...

Krabbeklør og kattefanter

Nesta elsker skalldyr, spesielt krabbe og reker. Selv er jeg mest glad for at krabba er død, og at kattene mine ikke leker i strandkanten. ¨

Starter opp bloggen igjen :)

Etter akutt stopp i bloggemotivasjon begynner jeg igjen. Ønsker ikke å høres ut som 14-åringer eller drama-bloggere, altså. Jeg savner tre ting: Kokeboka mi, kommentarene jeg får og å engasjere meg...

Min absolutte junk favoritt!

Fett, sprøtt, smaksrikt og syndig deilig? Junk, fast food, junk food, gatekjøkkenmat, ferdig mat? Her er min favortt: Dette eksemplaret ble spist med stor glede i Krakow i går:KFC! Love it, love i...

..jeg har en piggvar i kjøleskapet..

....jeg bare nevner det :-D :-D 

17. mai meny - hva skal jeg lage?

Jeg gleder meg til 17. mai! Vi skal ha familie og venner på besøk, og blir et sted mellom 13-20 personer. Jeg skal ha spekemat og noe mer på et koldtbord/tapasgreier, og noe på grillen. Men hva? ...

Wien og Bratislava

Bare to dager igjen så reiser jeg! Jentetur til Wien og Bratislava!!! Bør bli noen muligheter til bra mat der. Jeg var i Bratislava i 1997 og de hadde særdeles minnesrikfastfood. Gleder meg til å ...

Kjøkkenfasilitetene på hytta

Heldigvis trenger man ikke induksjonsovn, fliser på gulvet, skiferbenk eller kniver til flere tusen kroner totalt for å nyte dette:Den største utfordringen ved å lage mat i hytte med strøm men uten...

Grillings og makroner

Åpnet grillsesongen i går!! Halv åtte vurderte jeg vinden til å ha løyet nok, og til fem personer rakk jeg akkurat å bli ferdig til sola gikk ned bak Holmenkollåsen. Brukte ingredienser fra to ver...

Fra en matsnobbs betroelser, Aftenposten 02.04.2011

Koste meg stort med Yngve Ekerns artikkel i Aftenposten i går: Fra en matsnobbs betroelser, eller smaken er som laken http://dinmat.aftenposten.no/Temasider/Artikler/Tips-og-triks/ABC-for-matelske...

Ny header

Hadde en liten fotosession på kjøkkenet i dag. Moro! Min foreløpige favoritt blir lagt inn som header; resten ser dere herDette var planenLa inn litt flere objekter - noe rotete??Gammel, vakker dam...

Sjekk så søte, små stearinlys - eller Valentinslys om du vil :-)

Hvis du er gutt eller mann og leser dette ville jeg straks reist til Åhlens og skaffet meg en pakke av disse i påvente av Valentinsdagen på søndag Jeg er ingenfan eller fast feirer av Valentin,men...

Vårslipp i dagligvarehandelen

Noen som husker Menys kampanje i februar i fjor "Vårslipp"? Den kom på denne tida og ga 30% på alle nye varer. Jeg har gjort jalla-research på nettet og forsøkt å huske tilbake. Jeg kommer frem ti...

4 årstider 2011

2011 vil gi nye anledninger for oss matglade til å kose oss over grytene Vår: Greit at det ikke er så mye som skjer før påske egentlig.... Men deretter kommer 17. mai kjaptOg vi åpner grillseson...

Mattrender 2011

Dette er mitt inspill på "hot or not" pr 31.12.11. Enig?? Uenig?? Hva mangler? Hvor tar jeg feil? Hva er best for deg? Kjør diskusjon via kommentarer. Jeg ser at dette ble veldig subjektivt, men gø...

Matsnobberi vs matkultur

Noen som har lest Margit Veas artikkel som ble lagt ut på torsdag? Jeg kom over denne nå i dag, samtidig som jeg er i gang med dagens middag - hjortegryte! http://blogg.dinmat.no/vea/2010/11/25/po...

Er du prisbevisst?

Jeg må innrømme at jeg er en av dem somkunne spart mye penger ved å bli mer prisbevisst. Har dere settdagens artikkel i VG om at juleinnpakking får oss til å gi dobbelt så mye som for en tilnærmet ...

Konfekt-lage-dager, resultatregnskap

Hva ville du gitt for denne posen? Ide:I vår herlige (jeg mener det) sosialdemokratiske ånd kvier vi oss for å sende med kidsa 300 kroner til skoletur, og står heller to kvelder på kjøkkenet og ...

Hvitvin, Bekkereinan og Mad Men!

Endelig søndag! Denne helgen har vært uvanlig fullpakket med program. Konferanse torsdag - fredag i Trondheim, bursdag fredag kveld, skogtur og tilnærmet direkte ut på byen lørdag og bursdag igjen...

Mat på tur i skogen

Hva spiser man på turi skogen en fin høstdag? Jeg ville ha med noe varmt så jeg søkte på nettet over enkel turmat. Det er mange gode forslag å finne. Problemet var at vi var 9 stykker og bare hadde...

5 matgleder fremover

1. Enorme Aroma-epler 2. Lage rammerull 3. Popcorn med "Sour creme n onion" til Harry Potter 7-1 4. Spise opp flatskinkebiten fra Bekkereinan 5. En skikkelig drink til første episode avMad Man ...

Riegelen sesongsjokolade

Sjokonisse til jul?? Sjokokaniner til påske?? Sjokospøkelser til Halloween?? Riegelen leverer alltid!!!! Go' er sjoko'n å'!

Mat for Mons

Kattefantene får selvfølgelig også noe godt til helga. Foreløpig er rå laks favoritten. De er ikke et halvt år enda så det kan endre seg mye! Er de ikke søte?

True Blood - gourmand

Noen andre som får assosiasjoner til episoden der Maryann serverer Tara og Eggs pai?? Som ferdig tilbehørser de syltede rødbetene vesentlig bedre enn de ser ut til under kokeprosessen

Suppe på en pose (mm) - tanker om merking av "sunn" mat

Det er tirsdag, dag nummer to etter søndag... Og fortsatt to hele ettermiddager frem til fredag. Hvorfor disse ikke-fun facts? Det er dag nummer to av fire med suppe til middag.Kan man lage matblog...

"10 gode oppskrifter med kjøttdeig"

Denne artikkelen sto i Dagbladet 14.10. Som matglad fanget overskriften umiddelbart min skeptiske interesse. Men ingressen "kjøttdeig redder hverdagsmaten" gjorde meg dyptirritert. Her følger forsø...

En litt bedre start på dagen

Ute er det helt grått og mer løv på bakken enn på trærne. Det erabsolutt ikke noe å få gjort noe med, og detser ikke ut til å bli noen endring i løpet av dagen heller. Hva kan man gjøre? Dagens lø...

Burger King vs McDonalds

Liker gårdsdagens anmeldelse i Aftenaften! Burger King vs mcDonald. Mine favoritter er trippel Whopper - som fikk en 6'er- yes!!, og den evigvarende McChicken - ikke anmeldt.Jeg setter pris på ...

Værer får i lufta!

På tide å lagre minnene om jordbær, hvtivin på terassen, bær i hagen og varme grillkvelder. Men! Det kommer mange gleder utover, og da tenker jeg ikke bare på lageret med proscuitto og italienske o...

Handletur til Sverige

Vi hadde et ærend i Sarpsborg, og benyttet anledningen til å reise nedom Svinesund. Ikke for at jeg trenger en unnskyldning, jeg mener handling i Sverige ikke er harry i det hele tatt. Både pris og...

Hyttemeny

I morgen reiser vi for noen dager på hytta på fjellet. Hytta har strøm, men ikke innlagt vann. Vi har etlite benkekjøleskap og kun hybelkonfyr. I tillegg går sikringen hvis begge plater og steikeov...

2 gode matopplevelser i dag

Ikke blant de mest ekstraordinære opplevelsene, men har gjort to ting i dag som smaker deilig.Gjennom hele forsommeren har rabarbraen i haven vært i dårlig form; tynne stilker og dvaske blader. Van...

3 matvarer jeg hater og 3 matvarer jeg burde hatet

Som matinteressert kommer det av og til tanker som grenser opp mot snobberi. Noen som kjenner seg igjen? Men som regel dreier det seg etter min erfaring mest om smak og behag, prioriteringer og bev...

2 av mange gode ting i sommer

1: Urter på balkongen.Totalt har jeg fire verandakasser med urter. Det er mye enklere enn å hente i haven. Timian, sitrontimian, oregano, rosmarin og salvie er alle enkle å få til fra ganske tidlig...

Mine 5 grillfavoritter

Inspirert av sommeren og alle de gode grillingsene som kommer vil jeg dele min topp fem liste1. Lammesadel. Kjøp noen lammesadler på høsten når de er rimelige og tilgjengelige, pakk godt inn og fry...

Flymat på alvor

Anbefaler artikkel i Aftenposten knyttet til fly og flymat. Noen som alltid bryr seg om å titte spent i de minimale boksene som kommer på fatet? Dere er ikke alene!Min favoritt er kaldt ettermiddag...
hits