Kjøtt; vilt

Hjorteburgere med krydra potet- og grønnsakspanne

Jeg tror jeg laned 120 burgere i høst.... Jeg er ikke 100% komfortabel med så mye kverning av kjøtt fra bare en kvarthort. Jeg vil jo lage og nyte andre ting av den fantastiske råvaren vilt også! M...

Hvordan servere viltstek??

Elgstek til venstre, indrefilet av elg til høyreOg med varm kantarellstuing og klassisk viltsaus med fløte

Carpaccio av rådyr ytrefilet

Du trenger bare: Store kapersSitronOlivenoljeSaltPepperJernpanneOg dette........Kan knapt tenke meg noe større luksus. Vi foretrekker å ha filetene ganske frosne ved tilbredning.OK, får du den fers...

Ytrefilet av hjort i lefse med rømme

Lag en vri på ventepølsa! Dette smaker kjempegodt og spises med en ganske så høy følelse av luksus. Du trenger ytrefilet (jeg brukte hjort), smør til steking, salt og pepper til krydring, lefse og...

Hjorteburgere

Her er resultatet fra gårdsdagens hjorteburgerproduksjon. Det ble ca 50 burgere og 25 sliders.Oppskrift hjorteburgere/oppskrift hjortekarbonaderTil to kilo kvernet kjøtt bruker jeg: 1liten boks ma...

Fort hjort!

Fikk en kvart hjort i går! Aahh, herlig... Og sammenfall med slipp av sesong 5 av Mad Men. Det blir mange skikkelig gode timer på kjøkkenet i helga!!Men så var vi usikre på om vi skulle bestille op...

Hjortegryte

Vi haddehjortegryte til middag i dag, og jeg fikk brukt opp mye rester i kjøleskapet. Til 2 personer500 g hjort i terninger1/3 sellerirot3 sjalottløk30 gram smør1,5 dl creme fraiche1 dl vin, jeg b...

Hjortestek med rødbetsalat (forrett)

Denne retten passer bra som forrett. Alt kan gjøres klart på forkant - du trenger bare et kjapt oppkok av sausen. Til 12 personer: 1 kg hjortestek300gram sukkererter150 gram brekkbønner150 gram s...

Hjemmelagde elgkarbonader med skogens krydder

Fikk noe kvernet deig fra grunneierkvota til moren min i går. Det er mange år siden jeg hadde dette sist, og elgkarbonader er ikke min favoritt blant alle vilt-goder. Men veldig praktisk å fryse ne...

Hjort med kantarellpanne, ovnsbakte grønnsaker og jordskokk med rødvinskokte tranebær.

Jeg hadde igjen et stykke fra sadelen på fjorårets hjort i fryseren. De beste stykkene er brukt opp, mye av det er blitt brukt til carpaccio. Men stykket opp mot nakken hadde jeg igjen. Det er litt...
hits