Fisk

Tunfiskfilet panert med pistasjenøtter og ristet sort pepper (tagliata di tonno)

Tunfisk er fantastisk. Råvaren kommer vakuumpakket (som salma) til butikkene, så det er en glimrende råvare å bestille hvis du trenger noe ekstra godt til et selskap eller bare for kos.  &n...

Lettsalta uer med sommerkål, båtpoteter og agurksalat

En vårlig og enkel rett. Det er så deilig med sommerkål/nykål når den kommer fra slutten av april, og det er en mengde retter å bruke denne også veldig billige råvaren til. Du trenger pr personE...

Blackened torsk med puy linser og grilla smaksrike grønnsaker

"Blackened" er beskrivelse av krydderblanding og kommer fra Cajun kjøkkenenet, geografisk kysten sørøst i USA. Olje benyttes for å binde krydderet til kjøttet, men jeg ser også smeltet smør i noen ...

Grilltips: Deilig klippfisk

Klippfisk er nydelig på grillen. Denne retten er enkel, lett å grille og deilig kosemat ved siden av et glass hvitvin. Husk bareå legge i vann et par dager før og bytt vann ofte. Nei, det er ikke ...

Fersk sesampanert tunfiskfilet med wok med peanøtter og kecap manis saus

Her er et forslag til en flott kombinasjon av tunfisk og grønnsaker. Peanøttene hever retten veldig. så selv om det er fullt mulig å servere denne retten uten, anbefaler jeg virkelig å følge fremga...

Tunfisk til inspirasjon!

Bestilte tunfisk på ICA Storo her og fikk et fantastisk stykke. Se på dette!Når tunfisken er så flott og fersk som denne må den ikke stekes for mye. Jeg foretrekker å bruke grillpanna for å øke mar...

Urtestekt ørretfilet

Kjapp og grei middag der du får brukt litt av hyllevarene dine. Her kan urtene varieres i det uendelige -etter smak og hva du har stående. Anbefaler å alltid ha en hvitløkskvern stående, veldig gre...

Fiskegrateng med masse grønnsaker

Dette er forslag til en fiskegrateng som kanskje skiller seg litt ut fordi jeg har grønnsakene i gratengen, tilsetter fisken rå, og har stor mengde fisk og grønnsakeri forhold til hvit saus. Og mak...

Kveite a la "bacalao fra ålesund"

Fikk en veldig god bacalaooppskrift for en tid tilbake. Den inneholder rødvin som gjør sausen til noe helt annet enn ordinær tomatsaus. Og så fikk jeg tak i kveitefilet. Tenkte at det var mulig å ...

Ovnsbakt kveite med sprø chorizo og gressløk

Forslag til en glimrende forrett. Den er også rask å lage og krever kort arbeidstid før servering hvis du har forstekt chorizoen og hakket gressløken i forkant. Kveite og chorizo er så fett så jeg...

Ovnsbakt ørret med rotstappe og ovnsbakte mandelpoteter

En kjapp, grei og lite julete middag som kanskje passer godt nå i innspurten mot jul :) Til to personer:500 g ørretfilet2 persillerøtter250 g sellerirot2/3 blomkål40 g smør2/3 dl matfløteSalt og p...

Grilla tunfisk med sukkererter og karamellisert sjalottløk

Tror egentlig bildet sier det meste om denne retten :) Til to personer:2 tunfiskbiffer av 250 gram200 gram sukkererter200 gram div bladsalat4 sjalottløkSmør, hvitvin, pepperServer mmed hvitt brød ...

Lettsaltet torsk med knekte poteter og agurksalat

En helt ordinær rett lagd noe mer spennende med en litt annerledes tilbredningsteknikk for potetene.Til to personer:600 gram lettsaltet torsk1 agurk3 vårløk10 små ringerikspoteter SmørOlivenoljeEdd...

Ovnsbakt ørret med persillerot/blomkålmos og råkostsalat

I dag kommer det nok et forslag til temaet fisk og grønnsaker:Oppskrift ovnsbakt ørret med persillerot/blomkålmos og råkostsalat 2 personer600 gram ørretfilet1/2 blomkål2 persillerøtter2 toppede ss...

Fjellørrret med rømmesaus, sukkererter og ovnsbakte poteter

Dette er en av tusen måter å steke fjellørret på. Jeg velger å servere rømmesausen ved siden av. Både fordi det ser lekrere ut og fordi det varierer hvor mye saus hver enkelt ønsker til fisken Jeg...

Blackened breiflabb med syltede cherrytomater og potetpuffer

Breiflabb er for meg definitivt på topp-tre lista over verdens beste fisker! I dag gikk jeg tilbake til en gammel oppskrift fra kokkelandslagets kokebok med cayun-oppskrift på breiflabb. Jeg har al...

Hvit fisk med rødbeter og linser/bønner

Hvit fisk og bønner er milde ingredienser, så mesteparten av smaken i denne retten ligger i de syltede rødbetene. Ett eller annet med senep kan også fungere som tilbehør her Oppskrift panert torsk...

Ørret rice&beans

I mangel av noe bedre navn falt jeg ned på ørret rice&beans, ikke ørret biryani som jeg egentlig hadde tenkt å teste da jeg begynte på denne middagen. Men jeg hadde så få indiske kryddere i hylla, ...

Ovnsbakt torsk i skiver med paprika, rødvin og oliven

Dette er en rett jeg vil karakterisere som fransk, rustikk matlaging. Ideen kom fra at ønske om virkelig å lage noe annet enn jeg pleiermed hvit fisk. Det blir ofte enten med agurksalat, stekte rot...

Enkel lunsj med fiskekake og råkostsalat

En brødskiveEn fiskekake (NB - sjekk prosentandelen av fisk før du kjøper)Noen agurkskiver1 ss creme fraiche eller rømme2 gulrøtter1 liten bit persillerotPersilleLitt sitronsaft, olivenolje og pepp...

Salat med chevretoast og langstekt laks

Dette er en rett jeg ble veldig inspirert til å lage etter et besøk på Restaurant Victor forrige lørdag. Victor er min nærmeste skikkelige kafe, min nærmeste restaurant og et sted jeg gjerne går f...

Piggvar på to måter: Koteletter og sprøbakt, smørsaus med grønnsaker, rotstappe og persillepoteter

Jeg koste meg stort med min piggvar i helga! Fantastisk råvare! Markant og god fiskesmak, bein som er enkle å fjerne, fast i fisken er dermed lett å behandle. Men: Jeg betalte 370 kroner for en fis...

Klippfisksalat

Jeg elsker klippfisk! Den salte fisken gir god smak i en salat med ellers ganske nøytrale ingredienser. Oppskrift klippfisksalat:400 gram klippfisk12 stenger asparges3 røde paprika1 stor gul paprik...

Grilla tunfisk med nykål, lime og chili

Jeg må innrømme at jeg ikke i det hele tatt forstod hva jeg skulle med de aluminiumsformene som fulgte med vår Weber kulegrill da vi kjøpte den for et par år tilbake. Men nå vet jeg! En fin måte å ...

Grilla fjellørret og nykål

Det er så deilig med vår og de ferske, kortreiste grønnsakene som begynner å komme!Ikke at jeg har noe i mot våre flotte rotgrønnsaker om vinteren, men sprøheten og spensten i vårgrønnsaker gir så ...

Stekt fisk og couscoussalat med vårens grønnsaker

Første middag hjemme etter påsken ble en varm couscoussalat med vårløk og asparges. Som smak til den frosne fisken jeg tok i dag, brukte jeg TryMe Tiger Sauce av merket "Luzianne". De har denne sau...

Sprengt uer med aspargespanne og stekt rogn

Uer er den rosa dypvannsfisken med de store øynene. Veldig god fisk, egentlig. Men foretrekker du lettsaltet torsk, og den ikke er alt for dyr, er det absolutt et godt alternativ Denne var litt fo...

Panert rødspettefilet med rotgrønnsaker og rømme

Valget av lørdagsmiddag fra Mannens 17 åring ikke er pizza, taco eller lignende, men rotgrønnsaker og hvit fisk! Ganske så fornøyd med det :-) Det eneste problemet er at med alle grønnsakene og fi...

Fiskegrateng med laks og grønne erter

Lagde en variant av fiskegrateng her for litt tilbake med laks og grønne erter. Ble godt og veldig barnevenlig! Til 4 store porsjoner: 700 gram laks eller ørret i små biter1 pose små, frosne grøn...

Kokt skrei med tre tilbehør

Noe av det viktigste vi nordmenn må gjøre på denne tiden er å spise torsk! Torsk på norsk, med gulrot, rognog rødvin! (og lever for de som liker det).Jeg leste en gang et sted at torsk og rødvin er...

Ørretfilet med svart saus

Dette er en asiatisk inspirert rett jeg lager med rød fisk fra tid til annen. Den består av ris,kecap manis-saus, rød fiskog stekte grønnsaker. Det går drøye tre kvarter med til å lage denne retten...

Èn ørret - to (tre) middager

Skulle kjøpe ørretfilet i dag. Eller det vil si.. Mannen skulle kjøpe ørretfilet. Han er den sparsommelig i familien og en hel ørret er jo nestenbilligere enn en filet. OK, tenkte jeg, takk for det...

Klippfisk med byggryn, hjemmesylta paprika og brekkbønner

Festmat! Norsk, sunt, fargerikt, friskt og deilig. Merk at byggrynene kan kokes og paprikaen syltesi forveien, jeg gjorde dette klart på morgenen. Da gjenstår bare panering og steking av fisk, kok...

Se styggen...

... se styggen, en flat og brun og norsk en! Noen som kjenner denne krabaten her? . Breiflabb er genialt. Den er virkelig fast i fisken, tåler myekrydder og smak, er perfekt pågrillen og smaker ...

Lettsaltet torsk med potet-, sellerirot- og dillstappe

Poteter, gulerøtter og torsk! En fantastisk kombinasjoner som kulminerer i februar servert med rogn. Men det er ikke nødvendig å vente til vinteren. Her kommer en ny variasjon over temaet. Hovedp...

Stekt fisk og råkostsalat med tørkede tranebær

Her følger nok et forslag til fiskemiddag med mye grønnsaker :-)Retten er kjapp, enkel, krever få innkjøpsvarer og tar ikke lenger tid enn potetene tar å steke i ovnen (les ca 30 minutter). Salaten...

Fransk "fiskegrateng" - et godt ferdigprodukt! Eller hva-gjør-makaroni-i-fiskegratengen??

Etprodukt jegsynes skiller seg ut positivt blant fedigretter er Fransk fiskegrateng fra Findus. Det er kunett stortstykke fisk med en smør/urteblanding-saus på toppen. Det er ingenstandard fiskegra...

Laks på lørdag

Vi kjøpte litt laks og ørret i dag, og jeg lagde tre varianter. To med rå råvare, en med langstekt på 50 grader. Som tilbehør hadde jeg brød og salat. For variasjonen hadde vi også litt ost, frukt ...

Ovnsbakt fisk med høstens grønnsaker og persillesaus

Kan ikke gjøre annet enn å skryte litt av denne retten - dette ble veldig godt og passer perfekt på en hverdagslig kveld om høsten. Når man har litt tid.. - det tar fort en time dette her. Men grøn...

Ham-, cheese- 'n fishburger

Interrail Januar 1997:Hva får man hvis du bestiller en Hamburger i Bratislava?Et varmt rundstykke delt i to, sauerkraut over og underen1 cm skive kokt skinke, dressing. Ketsjup og sennep etter smak...

Forslag til smakssetting av laks/ørret?

Vi grilla laks i dag. Hadde egentlig tenkt ørret som vi foretrekket foran laksen begge to. Men laks 89 kr kg, ørret 169. Derfor ble det laks. Jeg synes det er vanskelig å smaksette rød fisk og har ...

Tunfisk med lime og sesamolje

Meny på CC Vest hadde utrolig fin tunfisk i dag. Jeg kjøpte en biff/filet på 340 gram. Skikkelig tjukk og så ut til å være av topp kvalitet. Steikinga viste at det var en riktig antagelse :-) Oppsk...

Tilbehør til laks på grill

Laks er den nye grillslageren, leste jeg i avisen nå i helga. På fredag grillet vi laks på hytta, og jada, det ble absolutt godt. Og veldig enkelt. Jeg tenkte at fisken kom til å dette ned mellom g...

Middagstips: Enkel og rask fiskemiddag

I går lagde jeg middag til mannen, han hadde veldig lyst på fisk. Han er flink til å lage mat, men han bruker ofte så lang tid at han ofte går for enkle alternativer. Med litt øvelse og vilje til å...
hits