Tunfiskfilet panert med pistasjenøtter og ristet sort pepper (tagliata di tonno)

Tunfisk er fantastisk. Råvaren kommer vakuumpakket (som salma) til butikkene, så det er en glimrende råvare å bestille hvis du trenger noe ekstra godt til et selskap eller bare for kos. 

 

Ved å bruke panering spares fisken for litt varmeflate som gjør det noe enklere å vurdere steketid. Fersk tunfisk vil alltid smake godt, men best er den med skorpe og rå , men varm i midten.

Her har jeg valgt å servere den med en liten salat med sukkererter og chili.

Som stor forrett til 4 personer, alt kan gjøres klart god tid i forhånd med unntak av selve stekinga

300 g tunfisk
50 g pistasjnøttkjerner. Helst usaltede, eller skyllet og avtørkede saltede nøtter
25 svarte pepperkorn
Lime

200 g sukkererter (de runde - sugar snaps)
1 rød chilli
1 vårløk
Lime

olivenolje
salt og pepper

1. Rist sort pepper på medium varme i en tørr stekepanne. Tar 6-8 minutter. De er ferdige når du lukter pepper. Avkjøl og grovknuses med en morter eller et glass etc

2. Hakk pistasjenøtter


3. Del sukkererter og forvell disse 45 sekunder i kokende lett saltet vann. Avkjøl umiddelbart med kaldt vann. Del chilien i to. Skjer vekk de 3 cm nærmest stilken. Finsnitt. Finsnitt vårløk. Bland alt og smak til med lime og olivenolje

4. Rett før servering deles tunfisk i ca 2-3 cm tykke skiver. Paner. Stekes 2-3 minutter på hver side, du ser på bildet under hvordan den ser ut når den snus. La den hvile 2-3 minutter før den deles på tvers og serveres med salaten.

 


 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits