Rask restemat

Du kjenner flelsen; litt sulten og uten lyst p pasta titter du inn i et kjleskap helt tomt for ferskvarer. Spist stor lunsj, men ikke middag og begynner og bli skikkelig sulten. Hva gjr du? Her er tre eksempler p warm, open sandwiches som utnytter restene i kjleskapet og ogs smaker godt. Brdskiver, alts - egentlig :) Her er resultat:

Jeg lagde:

Tomat toast eller "pa omb oli" bare med rester av brdet jeg hadde i skuffen
Asparges og parmesantoast
Pancetta og syltede rosepepper sandwich med purre.



Hres det arbeidsomt ut? Lag bare tomat-toasten og en av de andre. En litt erfaren hobbykokk setter dette sammen p en halv time, men utennoe trening kan det bli litt omstendig.

1. Lag toastene. Smelt litt smr (hadde ikke s brukte olivenolje) med to knuste fedd hvitlk i en stekepanne. Stek toastene p begge sider p 4 i ca 8-10 minutter. Vend 3-4 ganger.
2. Lag fyllet
3. Smaksett toastene med tomat vs parmesan



De to siste tingene gr paralellt hvis du nsker servere alle varme p en gang. 1. kan lages klart i forkant (uten tomat)

1. Lag toastene



Slik kan toastene se ut nr de er ferdige. Pirk eventuel av hvitlken (det svarte) hvis du vil.




S inn i ovnen med den med parmesan




2. Del grnnsakene og riv parmesanen.


3. Tilbered





4. Anrett

Jeg presset sammen toppingen i en liten bolle, den bl du ser p bildet, og veltet over toasten




_________________________________________________________________________________________

Asparges og tomat-toast.


1. Skrell aspargesen og skjr den i ca to cm lange biter.
2. Del e nhalv, liten lk i halvmner og deretter i to.
3. Varm 1 ss olivenolje i en liten kjele. Ha i lk. Stek i 3-4 minutter. Tilsett asparges og rr rundt i 2-3 minutter til. Ha i sitron og parmesan. Smak til med pepper.







Tomat-toast:



1. Del ett fedd hvitlk i to om dra hardt noen ganger p oasten.
2. Del en cherrytomat i to. Dra hardt over toasten. Klem noe av den sammen med fingrene og legg p brdet. Gi skiva et par dryss med salt.






Pancetta og syltede rosepepper sandwich med purre.




1. Varm litt olje i en liten kjele. "Stek" panchettaen p 4 i noen miutter,
2. Tilsett purre og stek videre under omrring.
3. Ha i timian og rosepepper. Varm i ett minutt

Server!








Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits