Rask restemat

Du kjenner følelsen; litt sulten og uten lyst på pasta titter du inn i et kjøleskap helt tomt for ferskvarer. Spist stor lunsj, men ikke middag og begynner og bli skikkelig sulten. Hva gjør du? Her er tre eksempler på warm, open sandwiches som utnytter restene i kjøleskapet og også smaker godt. Brødskiver, altså - egentlig :) Her er resultat:

 

Jeg lagde:

Tomat toast eller "pa omb oli" bare med rester av brødet jeg hadde i skuffen
Asparges og parmesantoast
Pancetta og syltede rosepepper sandwich med purre.



Høres det arbeidsomt ut? Lag bare tomat-toasten og en av de andre. En litt erfaren hobbykokk setter dette sammen på en halv time, men uten noe trening kan det bli litt omstendig.

 1. Lag toastene. Smelt litt smør (hadde ikke så brukte olivenolje) med to knuste fedd hvitløk i en stekepanne. Stek toastene på begge sider på 4 i ca 8-10 minutter. Vend 3-4 ganger. 
 2. Lag fyllet
 3. Smaksett toastene med tomat vs parmesan



De to siste tingene går paralellt hvis du ønsker å servere alle varme på en gang. 1. kan lages klart i forkant (uten tomat)

 1. Lag toastene



Slik kan toastene se ut når de er ferdige. Pirk eventuel av hvitløken (det svarte) hvis du vil.




Så inn i ovnen med den med parmesan




2. Del grønnsakene og riv parmesanen.


3. Tilbered





4. Anrett

Jeg presset sammen toppingen i en liten bolle, den blå du ser på bildet, og veltet over toasten




_________________________________________________________________________________________

Asparges og tomat-toast.


1. Skrell aspargesen og skjær den i ca to cm lange biter.
2. Del e n halv, liten løk i halvmåner og deretter i to.
3. Varm 1 ss olivenolje i en liten kjele. Ha i løk. Stek i 3-4 minutter. Tilsett asparges og rør rundt i 2-3 minutter til. Ha i sitron og parmesan. Smak til med pepper.







Tomat-toast:



1. Del ett fedd hvitløk i to om dra hardt noen ganger på oasten.
2. Del en cherrytomat i to. Dra hardt over toasten. Klem noe av den sammen med fingrene og legg på brødet. Gi skiva et par dryss med salt.






Pancetta og syltede rosepepper sandwich med purre.




1. Varm litt olje i en liten kjele. "Stek" panchettaen på 4 i noen miutter,
2. Tilsett purre og stek videre under omrøring.
3. Ha i timian og rosepepper. Varm i ett minutt

Server!








Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits