Lettsalta uer med sommerkål, båtpoteter og agurksalat

En vårlig og enkel rett. Det er så deilig med sommerkål/nykål når den kommer fra slutten av april, og det er en mengde retter å bruke denne også veldig billige råvaren til.



Du trenger pr person

En skive uer på 300 gram
1/3 agurk
Lake av hvitvinseddik, sukker, salt og pepper
2-3 poteter
Olivenolje, salt, pepper og smør til potetbåtene
1/3 nykål, smør og salt til servering

Resten er enkelt:

1.Først:  Lag lake til agurksalat og snitt agurken med en ostehøvel. Dekk agurken med lake. Kan gjerne lages et par timer i forveien, men ikke nødvendigvis.

2. Deretter potetene. Del i tynne båter og legg i en ildfastform, ha på olje, salt og pepper. Stek på varmluft 220 grader i 25 minutter. Vend 2-3 ganger. Sett på grillelement til slutt. Følg med! Rør inn bittelitt smør når potetene er ferdig.

3. Del kålen i store båter. Kok opp masse lett saltet vann. Legg i kålen, den trenger 3 minutter. Hell av vannet og rør inn en liten kladd smør

Server alt rykende varmt med et dryss nykvernet pepper! Rømme er også godt til

Ingen kommentarer

RaversSpeech

05.05.2014 kl.21:19

wow :3 så herlig

Skriv en ny kommentar

hits