Meze 4 Morasa polo - Juvelris

Morasa polo er en persisk risrett der "juvelene" er ulike sm godbitersom bde hever smak og utseende p risretten. Mener trygt hevde at denne retten tok seg pent ut :)




Retten erinspirert fra New middle eastern food av Greg & Lucy Malouf. I kokeboka bruker de en tilberedningsmte av risen som heter shirin polow, som er en stekevariant av ris der bunnen i panna fr en gyllen hinne av sukker og smr, men dette har jeg aldri prvd fr s jeg valgte ordinr kokt ris. Det fungerte fin-fint.

Uansett; denne retten er verdt prve og variasjonsmulighetene til juvelene er vel uendelige.Jeg brukte Moraso polow som en del av andre servering meze, men kommer snart igjen til servere dette til grillmat. Alt kan gjres klart p forhnd, og s er det bare presse det sammen i en bolle og servere. Pyramiden vil nok falle sammen, men det gjr ikke noe.

M ogs si at jeg ikke noterte mengdene av "juveler" jeg brukte, men angivelsene br fungere som et utgangspunkt. Prv deg frem under blandingen av risen i det siste punktet i fremgangsmten.

3 dl basmatiris
1/2 gram malt safran
40 g smeltet smr
Skallet av 1 appelsin
6 + 1ss brunt sukker
kjernene av et halvt granateple
1 neve trkede tranebr
150 g pistasjntter
1 neve mandelflak



1. Kok risen etter anvisning. Del i to.

2. Smelt smret. Rr det inn i den ene delen av risen

3. Ls opp safranen i 2 ss varmt vann. La st noen minutter. Rr inn i den andre delen av risen.

4. Skjr appelsinskallet i tynne, tynne skiver. Kok opp 2 dl vann med 2 ss sukker. Tilsett appelsinskallet og kok under omrring i 1minutt. Gjenta tre ganger. Dette fjerner bitterheten i appelsinskallet.

5. Rens og hakk pistasjntter. Rens granateple og del kjernene i en og en.

6. Kok opp litt vann med 1 ss sukker. Del tranebrene grovt. Kokes med sukkervann til vannet er borte.

Bland alt sammen forsiktig rett fr servering. Trykk sammen i en bolle, helst med bredere bunn enn topp.

Server og vr stolt av resultatet!



n kommentar

Marit N

30.03.2015 kl.08:57

Knallgodt. Anbefales!

Skriv en ny kommentar

hits