Meze 5 - Agurk- og fetasalat

Denne salaten er frisk, lett og lage og perfekt for vårens koldtbord hvis du ikke lager full meze. Kom over den i kokeboka New middle eastern food, av Greg & Lucy Malouf. Bildet av den der ser slik ut:



 

Som det står i boka er den "barnevennlig", den gir mer kjente smaker for barn i forhold til en del andre meze. Jeg brukte tilnærmet Maloufs oppskrift, men endret på et par ting som jeg ikke hadde eller syntes passet. Doblet den også med en gang - dette gikk fort unna på forrige meze-runde jeg hadde.


100 gram bulgur, fin nest minste brukte jeg
3-4 små agurker hvis din lokale grønnsakssjappe fører de, hvis ikke 2/3 agurk
4 stilker bladpersille
2 stilker fersk mynte (den mørke fra grønnsakssjappa, ikke den på potte på Meny)
4 toppede ss tykk yoghurt ("gresk" type)
1/2 dl sesamfrø
3 ss olivenolje
saften av 1 liten sitron
200 g fetaost
salt og pepper



1. Kok bulguren. Når den er ferdig ha den i et dørslag og skyll godt to runder i kaldt vann.

2. Ha bulguren i en bolle. Hakk urter og tilsett. Tilsett olje, sitron og yoghurt.

3. Skjør agurken i veldig små terninger. Ha de i en bolle.

4. Mos fetaosten med fingrene til fine smuler. Ha i til agurken. Bland alt.

5. Rør inn sesamfrø og smak til med salt og pepper.

Server som del av koldtbord eller som første runde i meze til lefse.

Ingen kommentarer

Kristi Pedersen

08.05.2014 kl.09:27

dette hørtes veldig godt ut! :D håper torsdagen din blir veldig fin :) <3

Skriv en ny kommentar

hits