Meze 5 - Agurk- og fetasalat

Denne salaten er frisk, lett og lage og perfekt for vrens koldtbord hvis du ikke lager full meze. Kom over den i kokeboka New middle eastern food, av Greg & Lucy Malouf. Bildet av den der ser slik ut:



Som det str i boka er den "barnevennlig", den gir mer kjente smaker for barn i forhold til en del andre meze. Jeg brukte tilnrmet Maloufs oppskrift, men endret p et par ting som jeg ikke hadde eller syntes passet. Doblet den ogs med en gang - dette gikk fort unna p forrige meze-runde jeg hadde.


100 gram bulgur, fin nest minste brukte jeg
3-4sm agurker hvis din lokale grnnsakssjappe frer de, hvis ikke 2/3 agurk
4 stilker bladpersille
2 stilker fersk mynte (den mrke fra grnnsakssjappa, ikke den p potte p Meny)
4 toppede ss tykk yoghurt ("gresk" type)
1/2 dl sesamfr
3 ss olivenolje
saften av 1 liten sitron
200 g fetaost
salt og pepper



1. Kok bulguren. Nr den er ferdig ha den i et drslag og skyll godt to runder i kaldt vann.

2. Ha bulguren i en bolle. Hakk urter og tilsett. Tilsett olje, sitron og yoghurt.

3. Skjr agurken i veldig sm terninger. Ha de i en bolle.

4. Mos fetaosten med fingrene til fine smuler. Ha i til agurken. Bland alt.

5. Rr inn sesamfr og smak til med salt og pepper.

Server som del av koldtbord eller som frste runde i meze til lefse.

Ingen kommentarer

Kristi Pedersen

08.05.2014 kl.09:27

dette hrtes veldig godt ut! :D hper torsdagen din blir veldig fin :) <3

Skriv en ny kommentar

hits