Blackened torsk med puy linser og grilla smaksrike grønnsaker

"Blackened" er beskrivelse av krydderblanding og kommer fra Cajun kjøkkenenet, geografisk kysten sørøst i USA. Olje benyttes for å binde krydderet til kjøttet, men jeg ser også smeltet smør i noen oppskrifter. Det er "brenningen" av krydderet til kjøttet tilbredt ved høy varme som gir den karakteristiske svarte hinnen. Spesielt lekkert synes jeg det ser ut på hvit fisk, selv om kanskje blackened chicken er mest vanlig.

 



Oppskrift blackened torsk med puy linser og grilla smaksrike grønnsaker

4 personer

Torskefilet eller annen hvit fisk, beregn 250 g pr person
Smør, salt og pepper

Blackened krydderblanding:
2 ss (søt) paprika
1 ss spisskummin
2 ts kvernet svart pepper
2 ts tørr oregano
Litt chiliflak etter smak
Olivenolje og Nøytralolje

150 g puylinser
4 sjalottløk
4 fedd hvitløk
4 stilker bladpersille
2 ss hvitvinseddik
salt og pepper

10-12 skiver sterk pølse, chorizo eller lignende pr person

4 røde chili
6 ferske hvitløk
4 persillerøtter
artisjokkene på bildet var sikkert en god ide, men de fikk jeg ikke til

1. Sjekk koketid på puy linsene.
2. Kok puy linsene etter anvisning på pakka. Renn av
3. Ha en 1/2 ts nøytral olje i en liten kjele på ganske lav varme. Ha i skivene med pølse og legg på lokk. Vend jevnlig og la skivene bli sprø i sitt eget fett. Legg de sprø skivene tilside og ta vare på fettet/oljen.

4. I mens pølsene stekes, hakk hvitløk og sjalottløk. Stekes lett i kjelen. Tilsett puylinsene og eddiken. Dette kan holdes varmt. Før servering tilsett hakket bladpersille.

5. Bland krydrene i en liten bolle. Tilsett 2-3 ss av veldig omtrentlig 50/50 olivenolje og nøytral olje. Konsistensen skal være meget tyktflytende

6. Sett grillpanna på full guffe. Del grønnskakene i grove men ikke for tykke biter. Grilles mens fisken steker.

7. Varm smør i en stekepanne. Pensle fisken med krydderblandingen. Vend fisken to ganger, for hver gang etterpensles fisken. Når du legger opp maten; smør på krydderblanding en siste gang.

Server!

Rett tilberedt 17.02.2014

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits