Kylling biryani

Indisk helt fra bunnen!Har skremt meg ganske så lenge dette her, alle de ingrediensene og bortsett fra restauranter i vesten og sørøstasia har jeg ingen erfaringer med, eller forhold til, indisk mat. Bortsett fra å synes maten er god :)

Noen av mine beste restaurantminner er fra Little India i Singapore. Du setter deg ved bordet, får et bananblad foran deg og de legger på rykende varm ris. Deretter legges ulike former for sauser og chutneyer rundt. Søtlig te til å drikke ved siden av. Deilig! Og 29 grader i lufta...

Men, nå til forsøket hjemme på kjøkkenet. Jeg forsøker å angi mengder etter beste evne, men smak deg frem og juster etter smak. Oppskriften fungerer som et utgangspunkt. Og etter å ha lest en haug av blogger og kokebøker vet jeg at det ikke er noen fasit på krydderblandinger.Oppskrift kylling biryani 5-6 personer

1 kylling
3 rødløk
5 paprika
500 g brekkbønner
400 g villris
1,2 liter kyllingkraft (sjekk mengden på ris-pakka!)

Papadums
Yoghurt
Mangoshutney

(tips: Jeg frøs bort en god del av dette. Jeg reduserte derfor mengden grønnsaker for å steke grønnsakene ferske sammen med risen når jeg tar det opp fra fryseren)

Tørr krydderblanding (se tallerkenen for referanse på mengde - jeg justerte med mer paprika og masala underveis)

3 (+ 2) ts paprika krydder
2 ts sterk arabisk paprikakrydder (erstattes evt av mer paprika)
2 toppede ts malt koriander
3 ts (+ 2 ?) ts masala krydder
2 klyper safrantråder

Varmebehandlet krydderblanding

1 lime i fire båter
1 chili renset for frø og delt i fire
3 kanelstenger
1/2 hvitløk delt i båter knust med skallet på
Noen hele kardemommer (ca 10)
3 stjerneanisKokosmelk (kan erstattes av mer youghurt
Youghurt
Palmesukker (kan erstattes av vanlig sukker)


1. Del kyllingen i stekestyker. Lår i to. Skjær av vingene til store stykker og del deretter brystene i to.

2. Bland den tørre krydderblandingen og krydre kyllingen godt på alle sider.

3. Varm en stekepanne og fres ingrediensene i den varmebehandlede krydderbladingen godt. Dette tar ca 10 minutter. Rist ofte på panna. Pass på at limen ikke sukrer seg fast i panna.

4. Krydre kyllingen godt med den tørre krydderblandinga og stek disse på høy varme i olje i 10 minutter. De skal etterkokes så de behøver ikke å bli fjennomstekt men bør ha skikkelig stekeskorpe.

5. Del halvparten av parikaen og rødløken små biter.

6. Ha kyllingen i en kjele sammen med grønnsakene i punkt 5. Tilsett  2 dl kokosmelk og 2 dl youghurt. Kok i 30 minutter og rør jevnlig. Smak til med mer krydder underveis. Juster også med mer youghurt etter behov.7. Mens kyllingen trekker tilbreder du risen. Varm kraften til kokepunktet. Kutt den andre halvparten av rødløk og paprika i skiver.8. Fres grønnsakenei olje i en vid stekepanne. Tilsett risen og fres videre i 2-3 minutter under konstant omrøring. Ha i den varmebehandlede krydderblandingen. Deretter tilsetter du kraft "risotto-style". Kok inn og stek videre til all kraft er trukket inn. Hold dette varmt i en kjele til servering.

9. Når alt annet er klart steker du papadums i olje i en panne. Følg anvisningen på pakka :)

Fra venstre: Kylling i curry, ris for nedfrysing med resten av kyllingen, papadums til steking (de ble ikke flate som på restaurant, men gode) og biryanien klarServer med mangochutney, papadums og youghurt!


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits