Kylling biryani

Indisk helt fra bunnen!



Har skremt meg ganske s lenge dette her, alle de ingrediensene og bortsett fra restauranter i vesten og srstasia har jeg ingen erfaringer med, eller forhold til, indisk mat. Bortsett fra synes maten er god :)

Noen av mine beste restaurantminner er fra Little India i Singapore. Du setter deg ved bordet, fr et bananblad foran deg og de legger p rykende varm ris. Deretter legges ulike former for sauser og chutneyer rundt. Stlig te til drikke ved siden av. Deilig! Og 29 grader i lufta...

Men, n til forsket hjemme p kjkkenet. Jeg forsker angi mengder etter beste evne, men smak deg frem og juster etter smak. Oppskriften fungerer som et utgangspunkt. Ogetter halest en haug avblogger og kokebker vet jeg at det ikke er noen fasit p krydderblandinger.



Oppskrift kylling biryani 5-6 personer

1 kylling
3rdlk
5paprika
500 g brekkbnner
400 g villris
1,2 liter kyllingkraft (sjekk mengden p ris-pakka!)

Papadums
Yoghurt
Mangoshutney

(tips: Jeg frs bort en god del av dette. Jeg reduserte derfor mengden grnnsaker for steke grnnsakene ferske sammen med risen nr jeg tar det opp fra fryseren)

Trr krydderblanding (se tallerkenen for referanse p mengde - jeg justerte med mer paprika ogmasala underveis)

3 (+ 2) ts paprika krydder
2ts sterk arabisk paprikakrydder (erstattes evt av mer paprika)
2 toppede ts malt koriander
3 ts (+ 2 ?) ts masala krydder
2 klyper safrantrder

Varmebehandlet krydderblanding

1 lime i fire bter
1 chili renset for fr og delt i fire
3 kanelstenger
1/2 hvitlk delt i bter knust med skallet p
Noen hele kardemommer (ca 10)
3 stjerneanis



Kokosmelk (kan erstattes av mer youghurt
Youghurt
Palmesukker (kan erstattes av vanlig sukker)


1. Del kyllingen i stekestyker. Lr i to. Skjr av vingene til store stykker og del deretterbrystene i to.

2. Bland den trre krydderblandingen og krydre kyllingen godt p alle sider.

3. Varm en stekepanne og fres ingrediensene i den varmebehandlede krydderbladingen godt. Dette tar ca 10 minutter. Rist ofte p panna. Pass p at limen ikke sukrer seg fast i panna.

4. Krydre kyllingen godt med den trre krydderblandinga og stek disse p hy varme i olje i 10 minutter. De skal etterkokes s de behver ikke bli fjennomstekt men br ha skikkelig stekeskorpe.





5. Delhalvparten av parikaen og rdlkensm biter.

6. Ha kyllingen i en kjele sammen med grnnsakene i punkt 5.Tilsett 2 dl kokosmelk og 2 dl youghurt. Kok i 30 minutter og rr jevnlig. Smak til med mer krydder underveis. Juster ogs med mer youghurt etter behov.



7. Mens kyllingen trekker tilbreder du risen. Varm kraften til kokepunktet. Kutt den andre halvparten av rdlk og paprika i skiver.



8. Fres grnnsakenei olje ien vid stekepanne. Tilsett risen og fres videre i 2-3 minutter under konstant omrring. Ha i den varmebehandlede krydderblandingen. Deretter tilsetter du kraft "risotto-style". Kok inn og stek videre til all kraft er trukket inn. Hold dette varmt i en kjele til servering.

9. Nr alt annet er klart steker du papadums i olje i en panne. Flg anvisningen p pakka :)

Fra venstre: Kylling i curry, ris for nedfrysing med resten av kyllingen, papadums til steking (de ble ikke flate som p restaurant, men gode) og biryanien klar



Server med mangochutney, papadums og youghurt!






Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits