Luftige pitabrød




Beregn god tid til disse, 45-60 minutters forheving og 45-60 minutters etterheving

Og det er ikke noe som smaker så god som fersk gjærbakst. Gidder du å lage disse selv, blir det garantert good-times rundt bordet :)

Og fordelen med lang hevetid er at de kan gjøres klart ganske tidlig i matlaginga.

Passer perfekt til meze, panner og gryteretter.

Oppskrift pitabrød:

Til ca 15 stk små pitabrød

3,5 ts tørrgjær
5,5 dl lunkent vann (når du har hatt det i bollen og rørt inn gjæren skal det være "fingervarmt")
1 ts salt
1 ts sukker
10-12 dl hvetemel + ekstra til elting
Semulemel til utbaking (kan erstattes med mer hvetemel)

Ha gjær, sukker og vann i en bolle og la trekke i 10-15 minutter.

Bland inn melet.

Ha godt med mel på benkeplata og elt deigen til den er jevn. Ca 5-10 minutter. Evt bruk kjøkkenmaskin, men da må denne vaskes etterpå noe som jeg hater.

Form deigen til boller og klem disse flate. Prøv deg frem til du finner en størrelse du liker. Jeg liker å lage de i litt forskjellige størrelser, spesielt til gjester slik at de kan velge selv. Legges på plate med bakepapir og strø litt semulemel over. Settes lunt og under kjøkkenhåndkle til etterheving.

Stekes i 5-6 minutter på 260 grader varmluft. Følg med - dette er høy varme.

Avkjøl litt og server med en gang

Kan oppbevares til neste dag og fortsatt smake vesentlig bedre enn hattings :)

Klare for ovnen





Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits