Fersk sesampanert tunfiskfilet med wok med peanøtter og kecap manis saus

Her er et forslag til en flott kombinasjon av tunfisk og grønnsaker. Peanøttene hever retten veldig. så selv om det er fullt mulig å servere denne retten uten, anbefaler jeg virkelig å følge fremgangsmåten og tilsette nøttene.




Oppskrift fersk sesampanert tunfiskfilet med wok med peanøtter og kecap manis saus

2 personer

400-450 g fersk tunfisk i to biffer
1 liten spisskål
1 bunt asparges
250 gram sukkererter
250 gram østerssopp
100 gram naturell (usaltede) peanøtter

Sausen:
4 ss kecap manis
3 ss ABC sambal asli eller annen sterk chilli saus (ikke bruk std. sør-søt, da)
Saften av 1 lime
2 ss sesamfrø
5 cm ingefær

Eventuelt limebåter og finsnittet chilli til garnityr.



1. Begynn med penøttene. Varm en stekepanne godt uten olje/smør og rist peanøttene lett. Nøttene skal bli gylne, ikke brente. Rist ofte på panna underveis. Avkjøl. Moses i en porter til ganske små biter, ikke mos alt til grovt pulver - det skal være en del biter.

2. Riv ingefæren fint og rør inn resten av ingrediensene til sausen.

3. Rens grønnsakene, kutt i passe biter og snitt kålen.

4. Salte og pepre tunfisken. Deretter vendes fileten i sesamfrø på begge sider.



5. Begynn med å varme olje i en wok/sauterpanne og en stekepanne.

6. Ha litt smør i sauterpanna og begynn med soppen til den er litt mør. Deretter tilsettes grønnsakene. Vend ofte.



7. Samtidig steker du fisken. Når fisken er stekt - NBNBNB den skal ikke være gjennomstekt, trenger bare 2-3 minutter på hver side på høy varme. La fisken hvile 5 minutter

8. Samtidig rører du inn peanøttene i grønnsakene. Tilslutt tilsettes sausen

Server med limebåter og finsnittet chili!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits