Meze 3 - MiniBörek med lammekjøtt

Disse fyllte bakstene er laget med en deig med en del olje. Oljen gjorde deigen lett å kjevle slik at det bare ble et tynt lag rundt kjøttet. Da ble de også litt sprøe uten at du behøver å steke dem i olje.

Til fyllet brukte jeg lammekjøttdeig, urter og youghurt. Anbefales!! Og noe av det arabiske krydderet på bildet under.

Oppskrift minibørek med lammekjøtt

Fyllet:
500 g lammekjøttdeig
1,5 dl yoghurt
Noen stilker bladpersille
Noen stilker koriander
1/2 stor rødløk
Hvitløkskrydder
Arabisk shwarma/kebab krydder



Deigen:
1 dl matolje
2 dl vann
6-7 dl hvetemel
litt salt og litt sukker
1 ts tørrgjær


1. Rør deigen sammen og la en halv time før utbaking

2. Finhakk og bland urtene i kjøttdeigen. Tilsett krydder og youghurt. Bland godt




Ikke spør meg hva dette er, men bra smakte det.


3. Forstek lammedeigen

4. Kjevle ut deigen og legg på kjøtt. Brett sammen slik at deigen dekker kjøttet.




5. Stekes i steikeovn på 220 grader i 7-8 minutter


Server som del av meze!



Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits