Meze 2 - Mutabal

Jeg elsker oppskrifter som utfordrer en på tilbredningsteknikker.

Her fra Arne Brimi og Ardis Kaspersens "Norsk mat og kultur".
"Legg seien lagvis med saltblanding i en trebutt... Når butten er full settes den bort på kjølig sted ett år".

Og her fra bloggen "syrian foodie in London":
"Start by placing the aubergine whole directly on open flame and cook it till it is charred on the outside and soft on the inside".

Ildsted inngår ikke i kjøkkeninnredningen min, så løsningen ble stormkjøkkenet :) Og jeg godtar at dette er nødvendig, aubergine smaker i utgangspunktet ingenting, så den ekstra aromaen fra ilden er viktig i Mutabal.



Mutabal ble alltid servert til pitabrød. Frokost, lunsj og middag. Hummus og mutabal var det vanligste alltid i meze.  Jeg ble aldri noen stor fan, og synes faktisk at denne jeg blandet hjemme er av de bedre.

1 aubergine
1, 5 dl tykk youghurt
1 dl tahini
1/2 kinesisk hvitløk malt i 1 ts havsalt
Olivenolje
1 oliven til pynt

1. Grill auberginen hel over åpen flamme. Vend godt. Dette tar 10-15 minutter. Kjenn på auberginen underveis så vil du kjenne at den innvendige konsistensen endrer seg.




2. Legg auberginen 1 plastfolie i 20 minutter. Dette er for lettere å få av skallet. Flå auberginen.

3. Mos auberginen med en gaffel eller lett i stavmikser. Rør inn youghurt, tahini og hvitløksmosen.



4. Hell over olivenolje før servering

Server til nystekte pitabrød!

Mutabal ble, som hummus, alltid servert smørt ut langs kanten i en liten bolle, ikke i en haug i midten
som vi gjør her hjemme.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits