Meze 1 - Tabbouleh

Tabbouleh er en frisk, liten salat uten "salat"!



Den består av bladpersille, mynte, rødløk, bulgur og tomater. Den smakssettes med en stor mengde sitronsaft og ofte har jeg sett et krydder som heter sumac i oppskrifter. Sumac aner jeg ikke hva er eller hvor jeg finner, men jeg garanterer at det går fint å lage denne retten uten. I både Jordan og Israel fikk vi denne jevnlig når vi bestilte meze eller vi bare fikk litt brød med noe til forrett. Og det ble raskt min favoritt!

Salaten blir litt skarp, så det er mulig å servere den i en skål hvor hele salatblader legges i bunn. Hjertesalat fungerer godt til dette formålet

Mengden av ingredienser avhenger av smak, men bruk mye mer sitron enn du skulle tro. Her oppgir jeg ca hva jeg brukte til en normal salatbolle, det holder til 6 personer.  Bruk bildene som referanse når du blander

Oppskrift tabbouleh:

1 stor bunt bladpersille
2 plommetomater uten frøene
1/2 rødløk
Saften av 1,5 sitron
0,5 dl olivenolje
30 gram mynteboader
sort pepper og salt
2-3 dl bulgur

1. Kok bulguren. Avkjøl under rennende kaldt vann og tørk bulguren.

2. Ta av bladene og kast de grove stilkene. Finsnitt persillen lagt i bunter med en skarp kniv. NB - ikke "hakk" den, da blir det salaten veldig skarp.

3. Finhakk resten av ingrediensene og bland. Smak til med salt og pepper.



Server som del av meze!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits