Meze 1 - Tabbouleh

Tabbouleh er en frisk, liten salat uten "salat"!



Den bestr av bladpersille, mynte, rdlk, bulgur og tomater. Den smakssettes med en stor mengde sitronsaft og ofte har jeg sett et krydder som heter sumac i oppskrifter. Sumac aner jeg ikke hva er ellerhvor jegfinner, men jeg garanterer at det gr fint lage denne retten uten. I bde Jordan og Israel fikk vi denne jevnlig nr vi bestilte meze eller vi bare fikk litt brd med noe til forrett. Og det ble rasktmin favoritt!

Salaten blir litt skarp, s det er mulig servere den i en skl hvor hele salatblader legges i bunn. Hjertesalat fungerer godt til dette formlet

Mengden av ingredienser avhenger av smak, men bruk mye mer sitron enn du skulle tro. Her oppgir jeg ca hva jeg brukte til en normal salatbolle, det holder til 6 personer. Bruk bildene som referanse nr du blander

Oppskrift tabbouleh:

1 stor bunt bladpersille
2 plommetomater uten frene
1/2 rdlk
Saften av 1,5 sitron
0,5 dl olivenolje
30 gram mynteboader
sort pepper og salt
2-3 dl bulgur

1. Kok bulguren. Avkjl under rennende kaldt vann og trk bulguren.

2. Ta av bladene og kastde grove stilkene.Finsnitt persillen lagt i bunter med en skarp kniv. NB - ikke "hakk" den, da blir det salaten veldig skarp.

3. Finhakk resten av ingrediensene og bland. Smak til med salt og pepper.



Server som del av meze!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits