Fiskegrateng med masse grønnsaker

Dette er forslag til en fiskegrateng som kanskje skiller seg litt ut fordi jeg har grønnsakene i gratengen, tilsetter fisken rå, og har stor mengde fisk og grønnsaker i forhold til hvit saus.

Og makaroni har ingenting å gjøre i en grateng uansett!

Her brukte jeg isgalt. En fantastisk fisk som smaker mye og er veldig fast og hvit. Og fiskemannen ble så glad for at jeg ville ha 1,5 kg at han hentet en helt ny kasse på kjølelageret som var kommet rett før til butikken. Takk, Meny Alna. Burde nesten vært stekt som filet, da, men tross alt.Dette ble en helt improvisert oppskrift. For blandingsforhold anbefaler jeg å sjekke andre blogger, eller kokeboka rett og slett. Jeg har tidligere lagt ut en fiskegratengoppskrift som jeg selv brukte til denne retten. Sjekk under "fisk". I forhold til "normale" fiskegratengoppskrifter: Bare doble mengden fisk, tilsett den rå i små biter og ha i masse grønnsaker.

Vær oppmerskom på at den store mengden grønnsaker og fisk i forhold til saus vil gjøre at gratengen deler seg og ikke kan serveres i hele stykker. Dette er en smakssak. Jeg foretrekker fisk og grønnsaker foran saus, og blåser i at den ser "kornete" ut.  


1,5 kg isgalt ga 1 stor og 1 liten form fiskegratengSkill egg og eggeplomme. Pisk eggehviteneHvit saus kokes og gressløk med saus og pepper røres sammen


Jeg forsøker alltid å holde kjøkkenbenken ryddig, denne gangen lyktes jeg ikke! Uff.. Oppskrift
fra bloggen på PC, Forbrytelsen på DVD :)


Mmm, nam! Bare gi grønnsakene et lett oppkok. Mest for å få ut væske.


Slik smaksetter jeg fiskegratengen. Brukte 4 fedd hvitløk, da. Alt klart. Jeg synes fiskegrateng er ganske så omstendelig. Fra venstre: Stivpiskede eggehviter,
forkokte grønnsaker, hvit saus tilsatt eggeplommer og urter, rå fisk i biter, mørnet løk og persillerot


Klar for ovnen - mangler bare brødkrumme.All done!

Server!

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits