Frisk rødkålsalat med appelsin og physalis

Ikke legg bort rødkålen sammen med jula!!

Denne salaten passer spesielt godt til alle varianter av fugl. Kylling, and, kalkun osv. Jeg kunne også lett brukt den til svin.

Inspirasjonen til denne retten kom fra en salat en i familien hadde med til delekoldtbord på 2. juledag. Hun hadde brukt ferske tranebær av den amerikanske typen, men det fant jeg ikke da jeg lagde dette.

Oppskrift frisk rødkålsalat med appelsin og physalis. Mengdene er et anslag og veldig avhengig av smak. Bland som du ønsker :)

Du trenger:
1/2 medium rødkål
2 hjertesalat
3 sjalottløk
2 ss hvitvinseddik
1 ts sukker
1 appelsin
1 kurv physalis
Olivenolje, salt og pepper

1. Varm litt olivenlje i en liten kjele. Finhakk sjalottløk og fres opp. Den skal så vidt bli blank, ikke mør. Tilsett sukker og hvitvinseddik. Kok ned til væsken er absorbert. Pepre godt. Avkjøl.

2. Del grønnsakene.

Bland og server!



Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits