Kveite a la "bacalao fra ålesund"

Fikk en veldig god bacalaooppskrift for en tid tilbake. Den inneholder rødvin som gjør sausen til noe helt annet enn ordinær tomatsaus.

Og så fikk jeg tak i kveitefilet. Tenkte at det var mulig å bruke denne sausen som egentlig er beregnet til salt fisk til fersk kveite. I norsk matlaging er vel egentlig ikke tomatbaserte sauser vanlig til hvit fisk, men det passer jo utmerket :)

Og så må jeg bare kommentere at bacalao betyr klippfisk, ikke en rett fra Ålesund med tomat, løk og poteter. Reis til Portugal eller Nord-Italia hvis du er uenig :)





Oppskrift kveite med tomatbasert saus

Som forrett til 4 personer

300 gram kveitefilet
1 løk
2 fedd hvitløk
0,5 dl rødvin
1 liten rød paprika
3 cm rød chili renset for frød
150 gram grovhakkede tomater
15 oliven uten stein
1 ss grovt hakket persille
0,25 dl olivenolje
2 ss tomatpure

Steg 1 til 5 kan med forkant gjøre i forkant før middagen

1. Rens fisken



2. Kutt løk i ringer, sorte oliven og paprika i skiver. Finhakk chili og hvitløk.

3. Varm olivenolja i en liten kjele og fres ut tomatpureen. La det trekke 5 minutter.

4. Ha i løk, chili, hvitløk og paprika. Fres dette noen minutter.

5. Tilsett rødvin og kok opp. Du vil se at "tomatsausen" skifter karakter totalt når rødvinen er tilsatt.



6. Del kveiten i serveringsstykker, legg disse med god avstand i en ildfast form og fordel tomatblandingen over. Tomatblandingen skal være varm. Varm opp hvis du har laget den i forkant.




7. Bakes i ovn på 180 grader i 15 minutter

Server!




 


 

2 kommentarer

m n

11.01.2013 kl.20:46

Eksklusiv bacalao. Hva tror du om mer paprika og mindre tomat?

slowfoodfastfood

11.01.2013 kl.23:03

m n: Helt sikkert bra :) Ikke glem rødvin i sausen, da

Skriv en ny kommentar

hits