Ovnsbakt kveite med sprø chorizo og gressløk

Forslag til en glimrende forrett. Den er også rask å lage og krever kort arbeidstid før servering hvis du har forstekt chorizoen og hakket gressløken i forkant.

Kveite og chorizo er så fett så jeg satset på pale ale til retten. Det fungerte etter min mening godt.



Det beste er å bruke kveitefilet hvis du får tak i det, fordi serveringen blir penere. Ellers kan du forsøke å bruke koteletter, alternativ uerfilet. Torsk eller lange fungerer sikkert også glimrende.




Oppskrift ovnsbakt kveite med sprø chorizo og gressløk

Til 4 personer som forrett

300 gram kveitefilet
15 stilker gressløk
6 cm chorizopølse (tykkelse? - vurder selv)
Nøytral olje





Hvis du har middag kan steg 1-3 med fordel gjøres god tid i forveien

1. Ha 1 ts nøytral olje i en liten kjele. Kutt chorizoen i 2-3 mm tykke skiver og skjær i staver.

2. Stek chorizoen i olje til den er nesten helt sprø. Den vil sprøes videre i steikeovnen. Skill pølse og stekeolje, og ta vare på begge deler.

3. Finhakk gressløken og rens kveitefileten. Bruker du koteletter; del de i to eller fire etter størrelse

4. Varm ovnen til 180 grader.

5. Legg fileten i en ildfast form. Legg på chorizo og gressløk og hell over stekeolje.




6. Bakes i ovnen 15 minutter på 180 grader

Server!

















Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits