Ovnsbakt ørret med rotstappe og ovnsbakte mandelpoteter

En kjapp, grei og lite julete middag som kanskje passer godt nå i innspurten mot jul :)



Til to personer:

500 g ørretfilet
2 persillerøtter
250 g sellerirot
2/3 blomkål
40 g smør
2/3 dl matfløte
Salt og pepper
Olivenolje
Gjerne flaksalt hvis du har
Krydderet jeg bruker er Hindus fiskekrydderkvern med sitronpepper og ingefær





1. Del potetene i båter og legg i en ildfast form på varmluft 220 grader. Hell over olivenolje og (flak)salt og pepper. Vend potetbåtene et par ganger under steking. Stekes 25-30 minutter.

2. Rens og del rotfrutkene i grove biter. Kok i så lite vann som mulig i 10 minutter. Deretter koker du videre med blomkålen i fem minutter under lokk. Legg grønnsakene til side og ta vare på kraften. Reduser kraften til noen spiseskjeer. Husk å følge godt med mot slutten og sett kraften til side



3. Mens kraften reduseres setter du fisken inn til potetene. Avslutt noen minutter på grillelement

4. Mos grønnsakene med en stavmikser. Smelt smøret i kjelen og ha grønnsaksmosen i kjelen. Rør godt. Salte og pepre. Avslutningsvis tilsettes matfløten

Server!



















Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits