Lettsaltet torsk med knekte poteter og agurksalat

En helt ordinær rett lagd noe mer spennende med en litt annerledes tilbredningsteknikk for potetene.Til to personer:

600 gram lettsaltet torsk
1 agurk
3 vårløk
10 små ringerikspoteter
Smør
Olivenolje
Eddik
Salt, pepper og sukker

Vi er veldig uenig om steketiden på potetene. Jeg mener 45 minutter på 240 grader varmluft. Deretter 25 minutter på 200 grader varmluft. Mannen mener de ville blitt forkullet. Jeg tok ikke tida - men potetene stod inne på høy varme veldig lenge. Poenget er å få en veldig sprø, men ikke brent skorpe, og bakt potet inni.

Jeg lover å sjekke ut dette og oppdatere oppskriften. Tar også veldig gjerne i mot råd/erfaringer knyttet til dette. Potetene skal stekes meget hardt!!

Viktig uansett å ha på nok olivenolje, salt og pepper og vende på potetene jevnlig under steking.

Oppskrift lettsaltet torsk med knekte poteter og agurksalat


1. Skrubb ringerikspotetene godt. Legg i ildfast form. Hell over godt med olivenolje. Salte og pepre. Stekes 45 minutter på varmluft 250 grader og 20 minutter på 200 grader. Vendes hvert 10. minutt.

2. Skjær agurker i skiver med en ostehøvel. Hakk vårløken. Ha vårløk og agurk i en liten bolle. Tilsett 4 ss edikk, salt og pepper. Dekkes med kaldt vann. La stå til servering, vend av og til.

3. Kok opp vann til fisken. Fisken trekkes ca 10 minutter avhengig av tykkelse.

4. Før servering tas potetene ut og "knekkes" med for eksempel en morter. Poenget er å knuse poteten noe slik at det blir en liten  åpning,deretter utvide denne og knuse poteta. Se bildet!  Deretter legger du litt smør i "såret".

Server med salt- og pepperdryss!

3 kommentarer

litenspareblogg-Linda

29.11.2012 kl.21:18

Dette så kjempegodt ut!

Hilsen Linda, som bruker mye tid og krefter, men veldig lite penger, på mat, og som har blitt veldig glad i både torsk og poteter fordi at bloggprosjektet mitt handler om å leve billig.

slowfoodfastfood

29.11.2012 kl.22:08

Hei Linda! Ja, spesielt på tilbud er det mulig å få torsk rimelig. Og poteter og agurk passer temaet ditt bra :) Alternativt revet gulrot med litt sitron og pepper er bra og enda billigere

Kamilla Haaland

30.11.2012 kl.08:48

Nam!!

Skriv en ny kommentar

hits