Rødbet og chevresalat

Dette er en oppskrift som har fulgt meg i mange år. Den sto opprinnelig i svenske Elle A'la Carte som etter min oppfatning er et godt matblad som dekker alt fra pynting til gourmet :)Det kan være uvant med den rosa fargen som kommer fra rødbetene. Derfor kan det være lurt å servere denne retten på glassfat, ikke hvite eller andre lyse fat. Jeg serverte retten denne dangen som en del av koldtbord. Jeg måtte "rydde" på retten to ganger underveis. Dette slipper du naturligvis hvis den serveres på et fat som sendes rundt som en forrett. Det er etter min oppfatning det beste. Noen kan være skeptiske til rødbeter, noen til chevre. Får folk forskyne seg selv kan de velge litt, og forhåpentligvis sette større pris på et par gode råvarer deretter :)

Jeg setter opp oppskriften som  forrett til ca 6 personer

Denne retten er til høyre i bildet


4 rødbeter
250 gram chevre - jeg foretrekker den franske, bløte sotede til denne retten
2 ss honning
1/ potte timian
1/3 friseesalat
1 neve cashevnøtter
pepper


smør

1. Rens rødbetene og skjær dem i kløfter eller 0,5 sm tykke skiver etter smak.

2. Stek rødbetene i smør i stekepanne i ca 15 minutter. Smak deg frem, de skal ha tyggemotstand. Et annet tips er å se på fargen i panna. I begynnelsen er det veldig rosa etter rødbetene, men når det stekes i smøret skifter det farge og rødbetene er omtrent ferdige.

3. Hell over honning og pepre litt. La stå. Jeg synes denne retten best servers lun, men rødbetene kan også gjøres ferdige dagen i forveien. Smaken fra chevren blir da sterkere når den ikke blandes med noe varmt. Ta vare på krafta fra panna.

4. Rens salat og del grovt. Hakk timian. Blandes på et flatt fat.

Presentasjon:Legg salat blandet med timian utover på et glassfat. Legg rødbetene over. Del cheveren i mindre/små biter med hendene. Legg over rødbetene. Hell over saften fra steke panna. Topp ved å slenge over en neve cashevnøtter

Server!2 kommentarer

Notisboka

22.11.2012 kl.06:24

For eit godt tips!

slowfoodfastfood

22.11.2012 kl.20:58

Notisboka: Glad du likte det!

Skriv en ny kommentar

hits