Ovnsbakt ørret med persillerot/blomkålmos og råkostsalat

I dag kommer det nok et forslag til temaet fisk og grønnsaker:




Oppskrift ovnsbakt ørret med persillerot/blomkålmos og råkostsalat 2 personer



600 gram ørretfilet
1/2 blomkål
2 persillerøtter
2 toppede ss smør
1/2 dl matfløte
2 gulerøtter
1/3 agurk
1 stor stilk bladpersille
1 ts hvitvinseddik
Krydder til fisken (se bilde under for detaljer om hva jeg brukte)
Salt og pepper
Olivenolje

1. Rens blomkål og persillerot. Del i biter og kok møre. Legg grønnsakene til side. Reduser kraften til et par-tre spiseskjeer.

2. Mens kraften kokes ned steker du fisken. Legg fileten i en ildfast form. Hell over litt olivenolje. Krydre godt med krydder etter eget valg. Fisken stekes på 210 grader i 20 minutter varmluft. La hvile 10 minutter. Kjør så på maks grillelement med åpen dør et par minutter.

3. Rens gulerøtter og del agurk i skiver og grovhakk persille. Bland. Hell over hvitvinseddik og pepre råkostsalaten.

4. Avlutningvis moses grønnsakene. Bruk potetstampe eller stavmikser. Hell blandingen i kjelen med krafta, tilsett fløte og smør. Smak til med pepper.


Server! 





2 kommentarer

vilblifrisk

17.11.2012 kl.02:33

Blomkålmos er så godt. Tror jeg må lage det snart =) Bloggen din er veldig fint. Mye god inspirasjon! Keep up the good work.

slowfoodfastfood

20.11.2012 kl.17:46

vilblifrisk: Takk for det! Lykke til på veien:)

Skriv en ny kommentar

hits