Blackened breiflabb med syltede cherrytomater og potetpuffer

Breiflabb er for meg definitivt på topp-tre lista over verdens beste fisker! I dag gikk jeg tilbake til en gammel oppskrift fra kokkelandslagets kokebok med cayun-oppskrift på breiflabb. Jeg har alltid synest det er så lekkert med mat som blir blackened, og ble ganske så begeistret første gangen jeg prøvde denne. Var faktisk ikke så vanskelig. Men den er hot!


Til to personer

3 poteter
20 gram smør
Salt

10 cherrytomater
2 ss oliveolje
2 ss hvitvinsedikk
salt og pepper

1 ts spisskummen
1 toppet ts paprikapulver
1 liten ts malt, sort pepper
1 knivsodd cayennepepper
1 dl olivenolje

Tynne strimler av 1/4 vårløk til pyntOppskrift blackened breiflabb med syltede cherrytomater og potetpuffer

1. Skrell potetene og del i biter. Kok møre i ca 15 minutter. Hell vannet av kjelen, tilsett smør og kjør jevnt med stavmikser. Tilsett nok salt, smak til.
2. Bland krydder og olivenolje i en liten bolle

Dette er krydderet som inngår. Det røde i posen er paprikapulver


3. Skjær små sitt i "bunnen" av tomatene. Ta vare på hamsene. Ha olje, edikk og salt og pepper i en ildfastform. Smør godt rundt tomatene. Gjenta under steking. Stekes sammen med potetene som beskrevet under.
4. Bruk en sprøytepose og lag små puffer av potetkremen i en ildfast form. Stekes under grillelement på full guffe 5-10 minutter. Følg med! Massen er varm så de skal bare få litt farge på toppen.
5. Imens poteter og tomater står i ovnen steker du fisken. Ha litt smør i en stekepanne og smør krydderolje med en pensel på fisken. Begynn å steke på 6, skru så raskt ned til 4. Vend mange ganger og smør mer krydderolje på fisken for hver gang. Legg på lokk over stekepanna mellom penslingene etter at varmen er skrudd ned til 4.

Presenter og server!

Én kommentar

m n

30.10.2012 kl.20:21

Lekkert. Vann i munnen.

Skriv en ny kommentar

hits