Blackened breiflabb med syltede cherrytomater og potetpuffer

Breiflabb er for meg definitivt p topp-tre lista over verdens beste fisker! I dag gikk jeg tilbake til en gammel oppskrift fra kokkelandslagets kokebok med cayun-oppskrift p breiflabb. Jeg har alltid synest det er s lekkert med mat som blir blackened, og ble ganske s begeistret frste gangen jeg prvde denne. Var faktisk ikke s vanskelig. Men den er hot!






Til to personer

3 poteter
20gram smr
Salt

10 cherrytomater
2 ss oliveolje
2 ss hvitvinsedikk
salt og pepper

1 ts spisskummen
1 toppet ts paprikapulver
1 liten ts malt, sort pepper
1 knivsodd cayennepepper
1 dl olivenolje

Tynne strimler av 1/4 vrlk til pynt



Oppskrift blackened breiflabb med syltede cherrytomater og potetpuffer

1. Skrell potetene og del i biter. Kok mre i ca 15 minutter. Hell vannet av kjelen, tilsett smr og kjr jevnt med stavmikser. Tilsett nok salt, smak til.
2. Bland krydder og olivenolje i en liten bolle

Dette er krydderet som inngr. Det rde i posen er paprikapulver


3. Skjr sm sitt i "bunnen" av tomatene. Ta vare p hamsene. Ha olje, edikk og salt og pepper i en ildfastform. Smr godt rundt tomatene. Gjenta under steking. Stekes sammen med potetene som beskrevet under.
4. Bruk en sprytepose og lag sm puffer av potetkremen i en ildfast form. Stekes under grillelement p full guffe 5-10 minutter. Flg med! Massen er varm s de skal bare f litt farge p toppen.
5. Imens poteter og tomater str i ovnen steker du fisken.Ha litt smr i en stekepanne ogsmr krydderolje med en pensel p fisken. Begynn steke p 6, skru s raskt ned til 4. Vend mange ganger og smr mer krydderolje p fisken for hver gang. Legg p lokk over stekepanna mellom penslingene etter at varmen er skrudd ned til 4.

Presenter og server!

















n kommentar

m n

30.10.2012 kl.20:21

Lekkert. Vann i munnen.

Skriv en ny kommentar

hits