Ovnsbakt torsk i skiver med paprika, rødvin og oliven

Dette er en rett jeg vil karakterisere som fransk, rustikk matlaging. Ideen kom fra at ønske om virkelig å lage noe annet enn jeg pleier med hvit fisk. Det blir ofte enten med agurksalat, stekte rotgrønnsaker, kokte gulrøtter eller en grønnsaksmos. Men jammen havnet jeg på rotgrønnsaker igjen! Jeg elsker rotgrønnsaker, men smaken her blir veldig annerledes av rødvinen, chilien og oliven.



Til 4 personer

4 skiver hvit fisk av ca 250 gram
1/2 hvitløk
2 store, røde paprika
2 røde chili
6 sjalottløk
1 sellerirot
6 poteter
2-3 persillerøtter
200 g grønne og sorte store, smaksrike oliven av god kvalitet. Disse er kjøpt i ferskvaren på ICA
1 bunt bladpersille
1 sitron
4 dl rødvin, jeg brukte en primitivo
1 dl god olivenolje
1 boks bønner, gjerne italienske med et navn jeg ikke husker :(
olivenolje, salt og pepper


1. Begynn med å skjære grønnsakene. Du vil ha grove biter til denne retten. Se bildet under. Persillerøttene i 4 avlange strimler, chiliene i to og grovrenset for frø, sellerirot i båter, poteter i grove båter, sjalottløkene i halve, hvitløksfeddene knust med et slag fra moret og skallet på, sitronen i tynne skiver.



2. Grovhakk persillen.

3. Legg grønnsakene i en langpanne. Dryss over persille, bønnene og olivene. Hell over 1 dl olivenolje og rødvin.

4. Stekes 30-40 minutter på 180 grader. Rør om av og til.

5. Øk varmen til 220 grader, ta ut panna og legg i fisken. Hell kraft over fisken. Stek videre i 25 minutter. Test at fisken er ferdig. Hell over mer krat underveis


Server!



2 kommentarer

m n

20.10.2012 kl.17:14

Fint å tilberede fisk sånn. Godt med matfløte og ørlite hvitvin som en annen variant.

slowfoodfastfood

20.10.2012 kl.17:57

m n: Det høres kjempegodt ut, men da ville jeg kanskje droppet olivene? Blir litt salt til fløten

Skriv en ny kommentar

hits