Hvit fisk med rødbeter og linser/bønner

Hvit fisk og bønner er milde ingredienser, så mesteparten av smaken i denne retten ligger i de syltede rødbetene. Ett eller annet med senep kan også fungere som tilbehør her



Oppskrift panert torsk, med sylta rødbeter og bønner/linser. 1 person

Til rødbetene:
1 rødbet
4 ss rødvinseddik
8 pepperkorn
smør
1 toppet ss honning

1. Rens og del rødbeta. Del i biter og mør bitene 10 minutter i smør i en liten kjele. Tilsett resten av ingrediensene og kok ned til væsken er blitt tyktflytende rundt rødbetbitene. Dette kan lages på forhånd og varmes opp i litt rødvin alternativ bittelitt vann.

Til fisken:
200-250 gram hvit fisk. Torskefisker og uer passer godt
3 ss brødkrumme
1 ss hvetemenl
salt og pepper
smør

1. Del og rens fisken. Paner og stek i smør

Til bønner/Linser

1. Tilbred bønnene og linsene etter anvisning på pakkene. Bruk gjerne ulik størrelse, farge og konsistens. Her har jeg brukt røde splitlinser, store butter beans og mung beans. Blandinga er bare lagt i en kopp, presset lett sammen og vendt på tallerkenen for at det skal se penere ut :)

Server!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits