Ørret rice&beans

I mangel av noe bedre navn falt jeg ned på ørret rice&beans, ikke ørret biryani som jeg egentlig hadde tenkt å teste da jeg begynte på denne middagen. Men jeg hadde så få indiske kryddere i hylla, så jeg endte opp meg å bruke sørøstasiatiske i stedet. Så dette ble et lite kaos av ta-hva-du-har, rice&beans skal jo egentlig a svarte bønner og smake av karibien, men-men. En god og rimelig hverdagsmiddag, og veldig bra å ha med neste dag i matboksen.4 personer

2 dl mung beans
1,5 dl grønne linser
2 dl villrisblanding   
1/2 sellerirot
1/2 liten potte persille
3 sjalottløk
2 fedd hvitløk
1/2 brokkoli
150 gram spinat
4 ss kecap manis
2 ss salt soyasaus
2 ss teriyakikrydder
saften av 1/2 lime
salt, pepper, smør og nøytral olje

Du kan selvfølgelig bruke andre typer bønner, linser og ris. Men pass på at det er bønner og linser som holder seg faste under koking.

1. Forkok ris, bønner og linser i henhold til anvisning på pakkene. Kok linser og bønner heller litt lite enn for mye. La vannet renne av.

2. Finhakk sjalottløk, hvitløk og sellerirot. Varm smør i en stekepanne. Stek til grønnsakene er møre.

3. Når grønnsakene er mørne, ha i oppskjært laks. Stek kjapt på begge sider.4. Del brokkolien fint og ha i panna sammen med fisk og grønnsaker. Stek videre noen minutter og tilsett persillen.

Det er enklere å kontrollere steketiden på de forskjellige ingrediensene hvis du ikke blander dem5. Ha ris, linser og bønner i stekepanna og tilsett litt nøytral olje. Stek videre til blandingen er varm

6. Tilsett spinat i stekepanna. Press stilkene ned for å varmebehandlet spinaten.

7. Rør inn soyasaus, krydder og kecap manis. Tilsett evt mer enn angitt etter smak

Server!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits