Fjellørrret med rømmesaus, sukkererter og ovnsbakte poteter

Dette er en av tusen måter å steke fjellørret på. Jeg velger å servere rømmesausen ved siden av. Både fordi det ser lekrere ut og fordi det varierer hvor mye saus hver enkelt ønsker til fisken

Jeg vokste opp med frosne pakker av egenfisket fjellørret fra Trøndelag i fryseren. Tok vi opp en pakke var det alltid to til hver, høytidelig stemning og et meget godt måltid i vente. Selv om vi brukte pariserloff som tilbehør:) Og agurksalat da, selvfølgelig.

Til to personer:

To ørreter på ca 400 gram
250 gram sukkererter
4 poteter
1 agurk
1 liten bit sellerirot
Hvitvinseddik
sukker, salt og pepper
1 liten potte dill
1,5 dl rømme
Smør, sukker, salt og pepper

1. Finhakk agurken og snitt sellerirota. Tilsett 3 ss hvitvinseddik, 1/2 dl vann og salt, sukker og pepper etter smak

2. Varm smør i en stekepanne. Finskjær ørreten og salte og pepre godt, spesielt skinnet.

3. Stek fisken. Når skinnet er brunt på begge sider sjekk at fisken er ferdig stekt. Dette gjør du ved å skjære et bittelite snitt ned langs ryggen på fisken og sjekk fargen på fiskekjøttet. Ta fisken ut av panna.

4. Samtidig koker du opp vann og trekker sukkerertene i ett minutt.

4. Tilsett rømme og hakket dill i pannna. Rør godt rundt og la putre et minutt.

Server!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits