Salat med chevretoast og langstekt laks

Dette er en rett jeg ble veldig inspirert til å lage etter et besøk på Restaurant Victor forrige lørdag.

Victor er min nærmeste skikkelige kafe, min nærmeste restaurant og et sted jeg gjerne går for en lunsj med Mannen, 17-åringen, andre eller bare meg selv. I år har de fått litt dårlige kritikker, og de har redusert menyen. Men jeg synes at de har hevet seg et par hakk igjen, og leverer det ekstra som vi forventer når vi går dit. Prisgunstig  har det alltid vært, flinke servitører, og ja, jeg liker stedet veldig godt, på 6. året!

Her er link til hjemmesiden: http://www.restaurantvictor.no/

Da er det lov å vise den inspirerte oppskriften, er det ikke?

Fra Victor sin rett endret jeg to ting, og jeg tillater meg å si at jeg er fornøyd med begge endringene:

 1. Fra oliven til kapers.
Jeg synes det er vanskelig å få tak i gode oliven (advice me, anyone!!). Denne middagen ble initiert, planlagt og innkjøpt på vei hjem fra jobb, og da er alternativene få. Så jeg byttet oliven ut med kapers. Skulle hatt de store, men det fant jeg ikke på ICA, så jeg brukte de små jeg har stående i kjøleskapet. Det blir litt mindre pent, men smaker mye bedre. Men jeg angret meg litt og slang på noen oliven likevel - de ble ikke spist

2. Fra ren minibladsalat til minibladsalat og romano
Dette har med pris, mengde og tekstur å gjøre. Jeg synes det ble bedre med litt av den knasende, sprøe romanoen i tillegg til den herlige pakka med bladspirer. På Victor hadde de bare bladspirer. Det var jo lunsj, jeg lagde middag, og på restaurant kan man ta 160 (eller var det 140) kroner retten, hjemme blir det litt mye for en salat

Oppskrift salat med chevretoast og langstekt laks

 Til tre personer

1/2 pakke salma laks eller annen laks/ørret av god kvalitet, ca 250 gram
1 pakke bladsalat
1/3 romanosalat
5 ss kapers, helst de store
sitron, olivenolje, salt, pepper
hvitt surdeigsbrød, olivenbrød eller annet
150 gram chevre
70 + 30 gram smør

1. Varm 70 gram smør i en stekpane. Skjær brødet i tynne skiver og del skivene deretter i biter. Bitene stekes gylne i smøret. Trikset er å vende de i smøret kjapt en gang før de stekes. Da bruker du mindre smør for å få sprø skorpe på begge sider av brødet. Bruk moderat varme for best resultat



2. Stek laksen på 40 grader varme i ca en time. Den skal ikke skifte farge. Da jeg lagde dette hadde jeg ikke stekeovn tilgjenglig, så jeg varmebehnadlet den på en dobbel tallerken over vannbad. Det fungerte på andre forsøket. Første fikk littt for sterk varme - det er ikke mye som skal til. Laksen skal ikke trekkes!!


Dette er første forsøk med enkel tallerken. På forsøk to la jeg underst en pastatallerken som du ser som "lokk" her. Det fungerte veldig bra!! :-)


3. Smelt 30 gram smør i panna. Skjær tre brødskiver. Vend brødskivene på begge sider i det smeltede smøret. Stek to minutter å hver side Varm stekeovnen på 225 grader med grillelement. Skjør chevren i tynne skiver. Legg en skive på hver toast og grill osten i 6-7 minutter høyt i ovnen


Mine toast ble litt for brente..



3. Bland salaten med olje, sitron, salt og pepper. Dander på fat

4. Legg på, og fordel, krutonger og laks

5. Server med toast!



 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits