Salat med chevretoast og langstekt laks

Dette er en rett jeg ble veldig inspirert til lage etter et besk p Restaurant Victor forrige lrdag.

Victor er min nrmeste skikkelige kafe, min nrmeste restaurant og et sted jeg gjerne gr for en lunsj med Mannen, 17-ringen, andre eller bare meg selv. I r har de ftt litt drlige kritikker, og de har redusert menyen. Men jeg synes at de har hevet seg et par hakk igjen, og leverer det ekstra som vi forventer nr vi gr dit. Prisgunstig har det alltid vrt, flinke servitrer, og ja, jeg liker stedet veldig godt, p 6. ret!

Her er link til hjemmesiden: http://www.restaurantvictor.no/

Da er det lov vise den inspirerte oppskriften, er det ikke?

Fra Victor sin rett endret jeg to ting, og jeg tillater meg si at jeg er fornyd med begge endringene:

1. Fra oliven til kapers.
Jeg synes det er vanskelig f tak i gode oliven (advice me, anyone!!). Denne middagen ble initiert, planlagt og innkjpt p vei hjem fra jobb, og da er alternativene f. S jeg byttet oliven ut med kapers. Skulle hatt de store, men det fant jeg ikke p ICA, s jeg brukte de sm jeg har stende i kjleskapet. Det blir litt mindre pent, men smaker mye bedre. Men jeg angret meg litt og slang p noen oliven likevel - de ble ikke spist

2. Fra ren minibladsalat til minibladsalat og romano
Dette har med pris, mengde og tekstur gjre. Jeg synes det ble bedre med litt av den knasende, spre romanoen i tillegg til den herlige pakka med bladspirer. P Victor hadde de bare bladspirer. Det var jo lunsj, jeg lagde middag, og p restaurant kan man ta 160 (eller var det 140) kroner retten, hjemme blir det litt mye for en salat

Oppskrift salat med chevretoast og langstekt laks

Til tre personer

1/2 pakke salma laks eller annen laks/rret av god kvalitet, ca 250 gram
1 pakke bladsalat
1/3 romanosalat
5 ss kapers, helst de store
sitron, olivenolje, salt, pepper
hvitt surdeigsbrd, olivenbrd eller annet
150 gram chevre
70 + 30 gram smr

1. Varm70 gram smri en stekpane. Skjr brdet i tynne skiver og del skivene deretter i biter. Bitene stekes gylne i smret. Trikset er vende de i smret kjapt en gang fr de stekes. Da bruker du mindre smr for f spr skorpe p begge sider av brdet. Bruk moderat varme for best resultat



2. Stek laksen p 40 grader varme i ca en time. Den skal ikke skifte farge. Da jeg lagde dette hadde jeg ikke stekeovn tilgjenglig, s jeg varmebehnadlet den p en dobbel tallerken over vannbad. Det fungerte p andre forsket. Frste fikk littt for sterk varme - det er ikke mye som skal til. Laksen skal ikke trekkes!!


Dette er frste forsk med enkel tallerken. P forsk to la jeg underst en pastatallerken som du ser som "lokk" her. Det fungerte veldig bra!! :-)


3. Smelt 30 gram smr i panna. Skjr tre brdskiver. Vend brdskivene p begge sider i det smeltede smret. Stek to minutter hver sideVarm stekeovnen p 225 grader med grillelement. Skjr chevren i tynne skiver. Legg en skive p hver toast og grill osten i 6-7 minutter hyt i ovnen


Mine toast ble litt for brente..



3. Bland salaten med olje, sitron, salt og pepper. Dander p fat

4. Legg p, og fordel, krutonger og laks

5. Server med toast!





Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits