Paella, hjemmelaget fra bunnen av med oppskrift og bilder

Garantert godt!

Garantert hyggelig måltid!

Garantert mye jobb!

Men gå løs på dette og et par morsomme timer på kjøkkenet og blide gjester er garantert!



Den panna jeg lagde var beregnet på 4 personer, men det hadde vært nok til 5, kanskje seks hvis jeg ikke serverte den sent på kvelden når alle var skrubbsultne:

Ingredienser:

3 akkar
15 ukokte scampi
4 lårstykker av kylling med skinn
300 gram rundkornet, spansk ris. Jeg fant ikke dette, så jeg brukte italiensk arbiori
75 gram salami, helst chorizo
1 stor rød paprika
1 stor gul løk
2,5 dl frosne erter
1 pakke aspargesbønner (150 g)
0,25 gram safran
2 ts paprikapulver
0,5 kg blåskjell
1 ss tørket persille
4 hvitløksbåter
0,8 l god kylling eller grønnsaksakraft
Sitronbåter til servering

Oppskrift Paella

En del av ingrediensene må prepareres på forhånd og holdes varme til servering. Ikke slurv med varmen. Legg under aluminimsfolie umiddelbart, eller oppbevar i stekeoven på 80 grader hvis du ikke har hotplate

Dette må holdes varmt. Blåskjellene også!




1. Skjær  fire øvre lårstykker av kylling. Benytt muligheten til å lage kyllingkraft når du først er i gang :-). Salte og pepre godt. Stekes ferdig i olje i panne. Dette tar 15-20 minutter avhengig av størrelse. Ta vare på stekefettet.

Det beste på kyllingen er de øvre lårstykkene mener nå jeg


2. Ha litt av stekefettet fra 1. tilbake i panna. Stek akkarane to minutter på hver side

3. Forkok blåskjellene i litt vann med tørket persille og knust hvitløk.

4. Skjær løk og paprika i biter. Ha litt av stekefettet fra 1. i panna og stek grønnsakene møre. Løken tar litt mer tid enn paprikaen, så ha løken i panna først.

5. Del salamien i ganske tynne skiver, halve skiver hvis pølsa er tykk. Stekes raskt i panna.

Jeg hadde en italiensk salami fra Gøl liggende, så jeg så ikke behovet for å kjøpe chorizo. Sikker noen som vil reagere på det, men det ble sånn denne gangen


6. Skyll risen godt i vann i et par tre omganger

7. Varm kraften

8. Ha safranen i en liten kopp med 0,5 dl lunket vann

Nå er du klar til å begynne med selve paellaen

9. Ha resten av stekefettet i panna. Sufler om nødvendig med et par ss olje. Tilsett risen. Husk at risen er våt så vær forsiktig med den varme olja. Rør rundt i et par minutter

10. Tilsett kraften litt etter litt under omrøring. Når du er halveis tilsettes safranen og vannet du har hatt den i

11. Når du nærmer deg ferdig: Ha i tinte, men urensede scampi. Egentlig renser jeg alltid tarmen vekk, men det glemte jeg rett og slett denne gangen. Ja, ja, man pleier jo av og til å ikke gjøre det på vanlige reker også

Ikke kjøp de ferdigkokte! De blir bare tørre. Det er varmebehandlingen som får frem det røde i skallet til rekene.


12. Skjær av toppene på aspargesbønnene og del de i to. Ha disse i risen sammen med løk- og paprikablandinga og ertene.

Sjekk fargene!


13. Skjær akkaren i ringer, og tilsett denne sammen med salamibitene

Nå nærmer du deg veldig!!

Nam, jeg vil spise dette i dag og!


14. Ha i salt og pepper etter smak. Det trengs litt salt faktisk, så ha i litt selv om du som jeg ikke bruker så mye salt. Rør skikkelig godt rundt noen ganger. Dette blir siste gangen du får mulighet til å blande alle godsakene.

15. Stikk blåskjellene oppi panna.

16. Legg kyllingstykkene på toppen

Server med sitronbåter!! Har du en hotplate er den perfekt å sette panna på.

Lykke til. Jeg garanterer at denne bli en suksess hvis du tar deg bryderiet

Jeg serverte med pale ale.





















19 kommentarer

JOHANNE

29.05.2011 kl.16:49

NAM.

Min matgale verden

29.05.2011 kl.19:07

Wow, imponert!! :0)

slowfoodfastfood

29.05.2011 kl.19:54

JOHANNE:Jepp!

slowfoodfastfood

29.05.2011 kl.19:55

kjerstisandnes: Wow, takk! Hyggelig med ros!

alexandermackenzie

29.05.2011 kl.20:24

Fantastisk! Skal definitivt prøves.....
Mat blogg , hva fader skal det være til??

KAROLINE BKS

29.05.2011 kl.20:33

Flink du er! :)
Kult, jeg klarer nok ikke dette XD

Kan jeg ver så snill få kommentar tilbake ?

Hva synes du om bildet mitt på bloggen ?

-Emmago

Tessa

29.05.2011 kl.20:38

Oi dette så godt ut:)

slowfoodfastfood

29.05.2011 kl.20:39

KAROLINE BKS: :-) takk...!!

slowfoodfastfood

29.05.2011 kl.20:42

hippielovee: -:) matblogg i ett ord gir kanskje mer mening :-)

Marthe Borge

29.05.2011 kl.20:43

Ahhh det så godt ut ; )

juneveronicaaa

29.05.2011 kl.20:50

Det så sykt godt ut! :)

Cecilie Ausland

29.05.2011 kl.21:04

Takk for gode tips! :D Ha en fortsatt fin kveld.

Linda Norstad Kristoffersen

29.05.2011 kl.21:09

Nam, det så godt ut :D

Lilli

29.05.2011 kl.21:44

Så skikkelig godt ut! (:

karin

30.05.2011 kl.15:28

Dette så godt ut! Tror jeg skal prøve meg på paella snart selv, men går det an å bytte ut akkaren med noe annet uten at det blir helt feil?:)

slowfoodfastfood

31.05.2011 kl.07:40

karin: Hei Karin! Ja, absolutt. Ta heller litt flere reker :-)

Jeanette

31.05.2011 kl.15:17

Mmm, paella! Det må jeg lage en dag :)

Skriv en ny kommentar

hits