Klippfisksalat

Jeg elsker klippfisk! Den salte fisken gir god smak i en salat med ellers ganske nytrale ingredienser.



Oppskrift klippfisksalat:

400 gram klippfisk
12 stenger asparges
3 rde paprika
1 stor gul paprika
1 romanosalat
1,5 dl byggryn
saften av 1/3 sitron
2 ss sukker
1+2+4 ss olivenolje
hvitvinseddik
salt og pepper
3 fedd hvitlk

Siden salaten serveres kald er det viktig begynne med forberedelsenei god nok tid. Salaten br ogs blandes minimum 1,5 time fr servering



1. Vann ut klippfisken i henhold til beskrivelse p pakka

2. Del paprikaene i to. Pensle med hvitvinseddik og olivenolje.Stekes hyt i ovnen p 220 grader med grillelement i 10 minutter med skinnsiden opp. Flg med! De skal vre lett flekkvis brente nr de er ferdige. Jeg beholder "skallet" p.

3. Kok aspargesene 1-2 minutter i lett saltet vann. Avkjl godt og straks i rennende vann

4. Kok byggrynene i henhold til pakningen. Ca 40 minutter. Spyles kjapt etter koking. Ha p 2 ss olivenolje, salt og pepper

5. Trekk klippfisken i 7-12 minutter, avhengig av tykkelse

6. Rens og riv salaten i ganske store biter

7. Bland sitronsaft, sukker 4 ss olivenolje og knust hvitlk

8. Bland salaten. Lag den gjerne lagvis som foresltt her, hell over dressing underveis. Legg salat i bunn, str over byggryn, ha deretter asparges og paprika, byggryn, resten av asparges og paprika. Toppes med fisken, stikk noen biter litt ned i salaten. Str over byggryn.

Server!







Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits