Klippfisksalat

Jeg elsker klippfisk! Den salte fisken gir god smak i en salat med ellers ganske nøytrale ingredienser.



Oppskrift klippfisksalat:

400 gram klippfisk
12 stenger asparges
3 røde paprika
1 stor gul paprika
1 romanosalat
1,5 dl byggryn
saften av 1/3 sitron
2 ss sukker
1+2+4 ss olivenolje
hvitvinseddik
salt og pepper
3 fedd hvitløk

Siden salaten serveres kald er det viktig å begynne med forberedelsene i god nok tid. Salaten bør også blandes minimum 1,5 time før servering



1. Vann ut klippfisken i henhold til beskrivelse på pakka

2. Del paprikaene i to. Pensle med hvitvinseddik og olivenolje. Stekes høyt i ovnen på 220 grader med grillelement i 10 minutter med skinnsiden opp. Følg med! De skal være lett flekkvis brente nr de er ferdige. Jeg beholder "skallet" på.

3. Kok aspargesene 1-2 minutter i lett saltet vann. Avkjøl godt og straks i rennende vann

4. Kok byggrynene i henhold til pakningen. Ca 40 minutter. Spyles kjapt etter koking. Ha på 2 ss olivenolje, salt og pepper

5. Trekk klippfisken i 7-12 minutter, avhengig av tykkelse

6. Rens og riv salaten i ganske store biter

7. Bland sitronsaft, sukker 4 ss olivenolje og knust hvitløk

8. Bland salaten. Lag den gjerne lagvis som foreslått her, hell over dressing underveis. Legg salat i bunn, strø over byggryn, ha deretter asparges og paprika, byggryn, resten av asparges og paprika. Toppes med fisken, stikk noen biter litt ned i salaten. Strø over byggryn.

Server!







Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits