Grilla tunfisk med nykål, lime og chili

Jeg må innrømme at jeg ikke i det hele tatt forstod hva jeg skulle med de aluminiumsformene som fulgte med vår Weber kulegrill da vi kjøpte den for et par år tilbake. Men nå vet jeg! En fin måte å tilberede grønnsakene ute på.



Tunfisk er godt! Og dette tilbehøret passet bra til. Vet ikke helt hva jeg skal kalle det, da:
 
"Kålstuing" vekker dårlige minner
"Kålsalat" høres ut som det du får ved siden av pizza i Sverige
"Sautert kål" høres ut som sauerkraut øst for Rhinen
"Grilla kål! eehh??

Men godt er det, læll!!

Du trenger til to ikke veldig sultne personer

1 stk a 500 gram tunfisk
3 ss sesamolje
saften av 1/2 lime
1 ss asiatisk fiskesaus
4 tørre, små chilli renset for frø
4 stilker thai basilikum

1/2 nykål
2 ss olivenolje
4 stilker vårløk
10-15 stilker gressløk
Saften av 1/2 lime
1 ts sukker
1/2 ts sukker
kvernet salt og pepper
1 finhakket rød chili, frøene fjernet

Kålen:

1. Rens, del og hakk alle grønnsakene. Ha olivenolje i en ildfast form. Weber eller lignende. Ha i grønnsakene. Hell over vann og limesaft. Strø over sukker. Salt etter smak, men bruk godt med pepper. Grilles på direkte til indirekte varme i 8 -10 minutter.



Tunfisken:

2. Mariner fisken med lime, sesamolje og fish sauce.

3. Ha chili og thai basilikum i en morter. Moses og ha dette sammen med oljer og lime




 
4. Bland urter og krydder med oljene og limen. Mariner fisken i maks 20 minutter før steking. Pensle med resten av blandingen underveis.


Prosecco i solnedgang.












Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits