Grilla fjellørret og nykål

Det er så deilig med vår og de ferske, kortreiste grønnsakene som begynner å komme!

Ikke at jeg har noe i mot våre flotte rotgrønnsaker om vinteren, men sprøheten og spensten i vårgrønnsaker gir så mange muligheter.



Vi i Norge bør nyte de få kveldene vi får hvert år med tilnærmet skyfritt, tilnærmet vindstille og 18 grader straks etter at solen har gått ned. Hvor mange slike kvelder har vi i løpet av en god sommersesong?

Jeg brukte kvelden på terrassen med grilling og en kald pils, og lagde følgende:

Potet og salamispyd (forrett)

Grilla fjellørret
Nykål stuet på grillen
Agurksalat

Potet og salamispyd:
Se egen sak under "salater og grønnsakstilbehør"


Til to personer
 

Stuet sommerkål på grillen

1/2 sommerkål
4 stenger vårløk
2 ss olivenolje
1/2 dl hvitvin (jeg brukte prosecco fordi det var det jeg hadde, eplejuice eller vann, sukker og sitron fungerer nok også)
3 ts grov sennep
3 ss hakket gressløk
Kvernet salt og pepper



1. Snitt kålen ganske fint. Del vårløken i små biter.

2. Fordel olivenolja i en Weber grillform av aluminium, eller tilsvarende løsninger. Ha i kål og vårløk, kvernet salt og mye pepper

3. Tilsett 3 ss sennep, hvitvin og gressløk


Klar for grilling!


4. Grilles i form på indirekte til direkte varme i 7-8 minutter

Ferdig! Husk at aluminium er et metall som blir varmt.. Bruk gryteklut for å flytte forma rundt etter behov.



Agurksalat

2/3 agurk
2 ts sukker
4 ss hvitvinseddik
1/4 potte dill
Kvernet salt og pepper

1. Del agurken i skiver og ha den i en bolle. Hakk dillen og tilsett denne sammen med resten av smak og krydder. Hell over kaldt vann til agurkskivene er dekket.

Fisken



2 fjellørreter
6 tynne skiver lime
8 stilker persille
4 stilker timian
Nøytral olje
Kvernet salt og pepper


1. Rens fisken for skjell og tørk godt av slim og vann med tørkepapair. Salte og pepre bukene godt.

2. Fordel urter og limeskiver i buken på fiskene




3. Pensle olje, salt og pepper på skinnet.

4. Grilles 10-15 minutter. Vendes etter behov. Pensles med olje etter behov

Server fisken med stuet kål og agurksalat!















Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits