Stekt fisk og couscoussalat med vårens grønnsaker

Første middag hjemme etter påsken ble en varm couscoussalat med vårløk og asparges. Som smak til den frosne fisken jeg tok i dag, brukte jeg TryMe Tiger Sauce av merket "Luzianne". De har denne sausen i de fleste velassorterte matbutikker og kommer fra Cajun kjøkkenet.




Til 3 personer brukte jeg:

6-700 gram hvit fisk, frossen fungerer, men fersk er alltid best
2,5 dl couscous
Vann i henhold til pakken
1 ss olivenolje
1 + 2 ss smør
1 bunt asparges
2/3 pakke vårløk
4 sjalottløk
1/2 pakke frosne petit pois
1 grilla paprika fra glass
Saften av 1/2 lime
1/3-1/4 flaske Tiger sauce
Salt og pepper



Det er en del operasjoner her, men alt gjøres ferdig på den tiden det tar deg å steke fisken

1. Rens aspargesene.

2. Splitt 3 asparges i to på langs. Del to vårløk i to på tvers. Ha disse i bunnen av en ildfast form.

3. Legg fisken på grønnsakene og smør på saus på begge sider. Stekes i ovnen på 225 grader til fisken er ferdig, ca 15-20 minutter avhengig av tykkelse. Kortere hvis fisken er fersk, bruk da også 200 grader. Vend fisken en gang underveis og ha på mer saus

Jeg har asparges og vårløk sammen med fisken kun for variasjonen og presentasjonens del. Det kan godt droppes.


4. Rens og hakk sjalottløkene og stek i smør i en panne et par minutter. Rens aspargesen og del disse i biter. Ha aspargesen sammen med løken og stek videre et par minutter. Tilsett vårløk

5. Samtidig: Gi ertene et kjapt oppkok og avkjøl disse

6. Samtidig: Kok couscousen som angitt på pakken. Tilsett couscous i vann med olje. Rør luftig med en enkel visp. Visp inn smøret

7. Ha først ertene sammen med grønnsakene i panna, deretter couscousen. Rør rundt ett minutt eller kanskje to. Tilsett hakket paprika og saften av 1/2 lime. Salt og pepper etter smak. Du kan også gjerne ha i persille eller gressløk, men det glemte jeg i dag

8. Server med litt ekstra saus og grønnsakene fra fiskepanna.

Én kommentar

Min matgale verden

27.04.2011 kl.08:07

Mmmm,det der så skikkelig lekkert ut! Og den der Tigersausen skal jeg se etter:0)

Takk for tipset og ha en fin dag:0)

Skriv en ny kommentar

hits