Salat med syltede tranebær og sellerirot

Mannen hentet en Fransk fiskegrateng fra fryseren i dag, og jeg lagde som vanlig tilbehøret :-) Jeg lager alt for ofte råkostsalat, men kom i dag på denne salaten. Det som for meg er nytt  er å steke revet rotfrukt. Det gir mye sødme og tekstur i salaten

Syltede tranebær gir god farge til salater!!


Av salatrestene i kjøleskapet fant jeg til en stor salat for en person:

1/3 issalathode
1/2 agurk
2 stilker stangseller
saften av 1/2 lime
kvernet salt og pepper

2-3 ss tørkede tranebær
2 ss sukker
1 dl vann
saften av 1/4 lime

1/4 sellerirot
1/4 lime
1 ss smør
1/2 ts sukker
kvernet pepper

1. Kutt grønnsakene og ha de i en bolle

2. Kok opp sukker og vann. Ha i de tørre tranebærene og reduser sukkerlaken til det legger seg som en tykk sirup rundt bærene

3. Riv sellerirota. Varm en stekepanne på full guffe. Stek sellerirota i tørr panne i 3-4 minutter. Vend rundt hele tiden. Når de begynner å bli brune, tilsett smør og sukker. Stek videre i to minutter

Slik ser det ut før smør og sukker tilsettes


4. Bland og server!




Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits