2 x kreps: Grillet fersk sjøkreps og klassisk kreps i dill

Vi skulle egentlig bare ha vanlige, frosne kreps. Men skalldyrfest på Meny gjorde at to ferske sjøkreps snek seg ned i handlekurven til mannen :-)

Det er jo ikke allverdens mye mat i sjøkrepsene så det fungerte bra med varme, lekre sjøkreps til forrett og resten av gjengen til hovedrett.

Krepsene:
Det vanskelige er å beregne hvor mye man trenger. Vi spiste faktisk opp to pakker med småkreps. Du skal helst tine de frosne blokkene med kreps over to døgn, men det fungerer å legge blokkene i varmt vann også. Pass på at de ikke bli liggende i varmt vann når isen begynner å smelte. Da er det bedre å løsne krepsene fra isen og la de ligge i en vid volle en stund



Jeg serverte krepsen med salat, brød og hjemmelaget aioli. For oppskrift på hjemmelaget, fluffy aioli: se forrige artikkel på bloggen

Til salaten trenger du:
1 rivierasalat
1/2 agurk
1 liten potte dill
Saften av 1/4 sitron
2 ss olivenolje
Salt og pepper
1 klype sukker

Sjøkreps med vin- og smørsaus

1. Finhakk 1 sjalottløk. Mør sjalottløken forsiktig i litt smør i en kjele. Tilsett 1/2 dl hvitvin i løken og kok denne inn. Tilsett 1 ss tørket persille hvis du ikke har fersk som var tilfellet for meg denne dagen. Rør inn 40 gram smør

2. Skjær et snitt i krepsens rygg og fjern strengen. Knus klørne på et par steder med en morter.

3. Sett en stekepanne på høy varme. Tilsett 2 ss smør. Når smøret er nesten brunt; ha i krepsene. Varmes to minutter på hver side

4. Hell smør- og vinblandingen fra kjelen over krepsene i panna. Vend krepsene et par ganger og server krepsene sammen med sausen i panna!

Begge deler kan tilbredes samtidig



Klart til servering





Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits