Fluffy, hjemmelaget aioli

Har du sett dette servert til brød og lurt på hvordan det lages?

 

Trikset er så enkelt som en stavmikser!!!

Du trenger:

1 ss sitron eller limesaft
1 ts dijonsennep
litt salt
litt pepper
1 eggeplomme
1,3 dl nøytral olje. Jeg bruker solsikkeolje





!!! Det aller viktigste er at ingrediensene har tilnærmet lik temperatur. Jeg bruker en metallbolle og varmt vann for å justere temperaturen for varer ut av kjøleskapet hvis ikke alt har stått på benken et par timer. Hvis det er kald vinter; legg merke til hvor du har oljen. Jeg har matskap ut mot veggen i et trehus og det har skapt problemer fordi jeg har antatt romtemperatur på olja.

1. Knus hvitløken. Bland hvitløk, salt, pepper, sitronsaft og eggeplommen

2. Tilsett litt og litt av oljen under konstant omrøring med en visp.

På dette tidspunktet ser det ikke veldig delikat ut. Glem konsistens og kaloriinnhold og gå videre!


3. Når du har tilsatt all oljen er aliolien lys gul og nesten fast/tyktflytende. Kjør blandingen et par minutter med en stavmikser til smørbar konsistens. Pass på at massen nærmest vispen blir veldig fast, så det lønner seg å stoppe underveis og blande alt sammen





4. Server! For oss i kveld blir aiolien servert ved siden av kreps, brød og salat.

 

Én kommentar

Min matgale verden

25.03.2011 kl.22:17

Nam!! Jeg har prøvd og feilet for hånd. Men skal prøve med stavmikser. Takk for tips:0)

Så skikkelig godt ut!

Skriv en ny kommentar

hits