Panert rødspettefilet med rotgrønnsaker og rømme

Valget av lørdagsmiddag fra Mannens 17 åring ikke er pizza, taco eller lignende, men rotgrønnsaker og hvit fisk! Ganske så fornøyd med det :-)

Det eneste problemet er at med alle grønnsakene og fiskefilet blir retten ganske så dyr. Fordel å handle på innvandrerbutikker i forkant, noe jeg ikke gjorde....

De hadde ikke nok av disse små, søte flyndrefiletene så jeg kjøpte litt torskefilet også. Og etter min smak ble torsken egentlig best. Litt mer fisk, litt mindre panering


Til tre personer

900 gram fisk
1/3 sellerirot
1-2 persillerøtter
4 gulrøtter
2 poteter
6-8 jordskokker avhenging av størrelse
8 asparges
1 pakke eller liten potte persille
saften av 1/3 sitron
ca 50 gram smør
Mel og griljermel til panering
Salt og pepper
1. Rens og hakk alle grønnsakene

2. Renskjær fisken og fjern eventuelle bein. Skjær av den ytterste randa på rødspettefiletene.

3. Stek grønnsakene. Begynn med poteter og jordskokk et par minutter, deretter gulrøttene 5-10 minutter. Tilslutt tilsettes aspargesene. Ikke over 15 minutter og bruk høy varme. Under ser du at jeg brukte en høy panne. Egentlig blir de best hvis du har en vanlig stekepanne. Dess mindre melne grønnsakene blir av varmen dess bedre! Pass på å røre ofte nok. Tilsett sitron og persille helt til slutt.

4. Bland mel, griljermel med litt salt og en del pepper. Paner fisken. Smelt smør i en panne. Paneringen trekker lett til seg smør så tilsett heller smør i flere omganger og ikke alt på en gang. Du må nok steke i to omganger.Torskefiletene blir ganske lekre!
Server med rømme!Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits