Fiskegrateng med laks og grønne erter

Lagde en variant av fiskegrateng her for litt tilbake med laks og grønne erter. Ble godt og veldig barnevenlig!

Til 4 store porsjoner:

700 gram laks eller ørret i små biter
1 pose små, frosne grønne erter
4 egg
4 ss hakket persille
1 ss sitronpepper
4 + 1 ss smør
1,5 dl hvetemel
3 dl melk
1 dl strøkavring
Salt og godt med pepper

1. Skjær laksen i små biter. Er bitene små er det på ingen måte nødvendig å koke fisken på forkant

2. Gi ertene et kjapt oppkok. Avkjøl

3. Skill eggene og stivpisk eggehvittene

4. Smelt 4 ss smør i en kjele. Rør inn melet, og deretter melken litt etter litt til en tykk hvit saus. 

5. Tilsett eggeplommene og fisken i sausen og avkjøl

6. Brett forsiktig inn stivpiskede eggehvitter og fordel røren i en på forhånd smurt ildfast form

7. Strø over strøkavring

Stekes lavt i ovnen på 200 grader i 45 minutter

Serveres med kokte poteter, kokt brokkoli og kokte gulrøtter

 

Jeg lagde neste dobbeltporsjon og frøs bort litt. Det fungerer egentlig greit å ta opp, vesentlig bedre enn makaronigrateng du får i butikken


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits